Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Üniversiteleri Sıralamasında MIT 12. Kez Birinci Oldu

QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda 2024 yılında Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT) birinci sırayı alarak bir rekora imza attı. Avrupa ve Kuzey Amerika'daki üniversitelerin başarısı dikkat çekerken, listenin ilk 10'unda MIT, Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi gibi dünya çapında tanınan üniversiteler yer alıyor.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 10:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dünya Üniversiteleri Sıralamasında MIT 12. Kez Birinci Oldu

Dünyanın en iyi akademik eğitim kurumlarından olan Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT), QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda 2024 yılında da birinci sırayı alarak bir rekora imza attı.

Avrupa ve Kuzey Amerika'daki eğitim kurumlarının domine ettiği sıralamada MIT, 100 üzerinden tam puan alarak zirveye yerleşti. İngiltere'deki Quacquarelli Symonds şirketi tarafından düzenlenen sıralamada, bin 500'den fazla üniversite çeşitli akademik kriterlere göre değerlendiriliyor.

Listenin ilk 10'unda MIT'in yanı sıra Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi gibi dünya çapında tanınan üniversiteler yer alıyor. Avrupa kıtasında ise Imperial College Londra, ETH Zürih ve Ulusal Singapur Üniversitesi gibi kurumlar başarılarıyla dikkat çekiyor.

QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda 2024'te İngiltere'deki üniversitelerin başarısı ön plana çıkıyor. Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve Imperial College Londra ilk üç sırayı paylaşıyor. Avrupa'da yer alan diğer üniversiteler arasında Edinburgh Üniversitesi, Universite PSL Paris ve Münih Teknik Üniversitesi bulunuyor.

Ölçütler arasında akademik itibar, işveren itibarı, öğretim üyesi-öğrenci oranı, akademik makale sayısı, uluslararası öğretim üyesi ve öğrenci oranı gibi faktörler yer alıyor. Ayrıca bu yıl hesaba katılan uluslararası araştırma ağı, istihdam sonuçları ve eğitim kalitesinin sürdürülebilirliği gibi yeni ölçütler de göz önünde bulunduruluyor.