Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Kedi Gününde Gülümseten Kareler

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatılan ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanan Uluslararası Kedi Günü, dünya genelinde kedi severlerin bir araya gelerek evcil dostlarını ve sokak kedilerini kutladığı özel bir etkinlik olarak görülmekte. Kedilerin burun izleri, kürk renkleri, işitme duyusu, yürüme tarzı, göz kırpması, titreşimli tüyleri ve kuyruklarıyla ilgili ilginç bilgiler de bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 14:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dünya Kedi Gününde Gülümseten Kareler

Dünya Kedi Günü

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatılan ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta Uluslararası Kedi Günü kutlanıyor. Bugünün amacı dünya üzerinde önemli yere sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunlara çözüm yöntemi bulabilmek.

Uluslararası Kedi Günü

Her yıl 8 Ağustos'ta kutlanan Uluslararası Kedi Günü, dünya genelinde kedi severlerin bir araya gelerek evcil dostlarını ve sokak kedilerini kutladığı özel bir etkinlik olarak görülmekte. Kediler, sevimlilikleri, bağımsızlıkları ve eşsiz kişilikleriyle milyonlarca insanın kalbini fethederken, bu etkinliğin diğer bir amacı da kedilerin sorunları üzerine düşünmek ve onların hayatlarına katkıda bulunabilmek için bu sorunları çözüme kavuşturabilmek.

Kediler Hakkında İlginç Bilgiler

Kedilerin burun izleri, insanların parmak izleri gibi benzersizdir ve her bir kedinin farklıdır. Kedilerin kürk renkleri ve desenleri, genetik faktörlerin bir kombinasyonu sonucu oluşur. Bu nedenle her biri benzersizdir. Kedilerin işitme duyusu insanlara kıyasla çok daha gelişmiştir. Ultrasonik sesleri duyabilirler. Kediler, yavaşça ve sessizce yürümelerine olanak tanıyan özel bir yürüme tarzına sahiptirler. Kediler, göz kırpmayla iletişim kurabilirler. Göz kırpmak, rahatladığını ve dostça olduğunu gösteren bir işarettir. Kedilerin vücutlarındaki titreşimli tüyler, yaklaşan tehlikeyi hissetmelerine yardımcı olur. Bu titreşimler, duyularını uyarır. Kedilerin kuyrukları, duygusal durumlarını ifade etmelerine yardımcı olur. Örneğin, hızlı bir şekilde sallanmak, huzursuzluk veya öfke belirtisi olabilir.