Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Donald Trump, LGBT'lilerin Amerikan Ordusuna Katılmasını Reddediyor ve Üçüncü Dünya Savaşı İhtimalini Önlemeye Söz Veriyor

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, LGBT'lilerin Amerikan ordusuna katılması ve Üçüncü Dünya Savaşı ihtimali konularında konuştu. Trump, transseksüel ameliyatları ve cinsiyet değiştirme prosedürlerini finanse etmeye karşı olduğunu belirtti ve orduda transseksüellere yönelik yasağı geri getireceğini söyledi. Ayrıca Trump, Üçüncü Dünya Savaşı'nı önleyeceğini ve bu konuda tek aday olduğunu iddia etti.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 15:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Donald Trump, LGBT'lilerin Amerikan Ordusuna Katılmasını Reddediyor ve Üçüncü Dünya Savaşı İhtimalini Önlemeye Söz Veriyor

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, LGBT'lilerin Amerikan ordusuna katılması ve yeni bir dünya savaşı ihtimali konularına ilişkin dikkat çeken ifadelere imza attı.

Trump, orduda transseksüellerin varlığına karşı çıkmasıyla biliniyor. Orduda cinsiyet değiştirme prosedürlerine karşı çıktı News Hampshire eyaletine bağlı Windham kasabasında düzenlenen mitingde konuşan Trump, şöyle dedi: Gazi İşleri Bakanlığı'nın transseksüel ameliyatları ve cinsiyet değiştirme prosedürlerini finanse etmek için tek bir sent israf etmesini yasaklayacağım. "Yasağı geri getireceğim" Bu konuda başkanlığı döneminde attığı adıma işaret eden Trump, "Orduda transseksüellere yönelik 'Trump yasağı'nı da geri getireceğim." ifadesini kullandı. 2017'de Trump, başkan olarak trans bireylerin orduda hizmet vermesini yasakladığını duyurmuştu. Başkan Joe Biden ise görevdeki ilk ayında bu yasaktan geri adım atmıştı.

"Üçüncü Dünya Savaşı'nı engelleyeceğim"

Öte yandan Trump, daha önceki açıklamasında, Washington'da "savaş yanlısı" düzen olduğunu iddia etmiş, "3. Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın olmamıştı." demişti. Son açıklamasında ise Trump, "Üçüncü Dünya Savaşı'nı önleyeceğim. Bunu engelleyeceğim, gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullandı. "Bu sözü verebilecek tek aday benim" 2024 başkanlık seçimlerine adaylığını açıklayan Cumhuriyetçi siyasetçi, "Size bu sözü verebilecek tek aday benim." diye ekledi. Katılımcılar, Trump'ın bu sözlerine alkış ve çığlıklarla karşılık verdi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump bir kez daha dünya gündemine oturdu.

2024 yılında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimleri öncesinde adaylığını duyuran Trump, bu kez New Hampshire'da yaptığı mitingle çok konuşuldu. LGBT LOBİSİNE GEÇİT YOK Eyaletin Windham kasabasında düzenlenen mitingde konuşan Trump'ın gündeminde LGBT lobisi ve küreselciler vardı. LGBT lobiciliğine olan karşıtlığı ile bilinen Trump, ABD ordusunda cinsiyet değiştirme prosedürlerini kaldıracağını söyledi. 2017 yılında başkanlık koltuğuna geçen Trump, trans bireylerin orduda hizmet vermesini yasakladığını duyurmuştu. Görevi süresince yürürlükte olan yasağı Joe Biden'ın göreve gelir gelmez kaldırmıştı. Konuya ilişkin konuşan Trump, 'Gazi İşleri Bakanlığı'nın transseksüel ameliyatları ve cinsiyet değiştirme prosedürlerini finanse etmek için tek bir sent israf etmesini yasaklayacağım.' sözlerini kullandı. Bu konuda başkanlığı döneminde attığı adıma işaret eden Trump, 'Orduda transseksüellere yönelik 'Trump yasağı'nı da geri getireceğim.' sözleriyle LGBT lobisini hedef aldı.

DERİN DEVLETİ HEDEF ALDI

Öte yandan Trump'ın gündeminde son yıllarda büyük yankı uyandıran Üçüncü Dünya Savaşı söylentiler ve küreselciler de vardı. Geçtiğimiz aylarda yaptığı bir konuşmada ülkenin seçim ve sınır politikalarının altını oyduğunu iddia ettiği kişilerden de hesap soracağına işaret ederek, 'Yeniden seçildiğimde, yeniden seçileceğiz başka seçeneğimiz yok. Derin devleti tamamen yok edeceğim.' ifadesini kullanan Trump, bir kez daha benzer sözlere başvurdu.

Trump: 'Üçüncü Dünya Savaşı'nı önleyeceğim'

Daha önce Washington'da 'savaş yanlısı' düzen olduğunu söyleyerek '3. Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın olmamıştı' ifadelerini kullanan Trump, son açıklamasında, 'Üçüncü Dünya Savaşı'nı önleyeceğim. Bunu engelleyeceğim, gerçekleşmeyecek.' sözleriyle küreselcilere geçit vermeyeceğinin altını çizdi. Trump ayrıca 'Size bu sözü verebilecek tek aday benim.' ifadelerini ekledi.