Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Domates ve Salatalıkta Kimyasal Operasyon Uyarısı: İlaçlı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Uzmanlar, kış aylarında tüketilen domates ve salatalığın kimyasal operasyonlara maruz kalabileceğini ve sağlık açısından tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Domatesin ilaçlı olup olmadığını anlamak için kabuğunun yapay görünmesi ve beyaz çizgilerin görülmesi gibi işaretlere dikkat etmek gerekiyor. Salatalıkta ise mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalıklar risk oluşturabilir.

Yayın Tarihi: 23.06.2023 18:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Domates ve Salatalıkta Kimyasal Operasyon Uyarısı: İlaçlı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Domates ve Salatalıkta Kimyasal Operasyon Uyarısı

Kış aylarında da tüketilen domates ve salatalıkta kimyasal operasyonlara maruz kalındığı için sağlık açısından tehlikeli olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Domatesin ilaçlı olup olmadığını anlamak için kabuğunun yapay görünmesi ve beyaz çizgilerin görülmesi gibi işaretlere dikkat etmek gerekiyor. Salatalıkta ise mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalıklar risk oluşturabilir.

Canan Karatay'ın Uyarısı

Ünlü doktor Canan Karatay da domatesin ilaçlı tarım zehriyle büyütüldüğünü ve bu nedenle mevsiminde tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzelerin tehlikeli olabileceğini vurguluyor.