Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolar Kurunda Yaşanan Yükseliş Hakkında Güncel Veriler

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile ilgili güncel veriler ve analistlerden gelen ekonomik süreç ile ilgili veriler haberde yer alıyor. Doların yükseliş nedenleri ve doların yükselişi devam edecek mi soruları da yanıtlanıyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 08:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dolar Kurunda Yaşanan Yükseliş Hakkında Güncel Veriler

Dolar Kurunda Yaşanan Yükseliş ile İlgili Güncel Veriler

Dolar kurunda yaşanan söz konusu yükseliş ile ilgili güncel veriler! Yükselişini sürdüren Dolar kuru, günü 27,80 seviyelerinde kapatırken, EURO 29,37, Sterlin ise 33,97 seviyelerini gördü. Dolar kurunda yaşanan söz konusu yükseliş ile ilgili güncel verileri haberimizin devamında bulabilirsiniz... Yükseliş eğilimine devam eden dolar, TL bazında 27,80 seviyelerine gördü. Doların ısrarlı yükselişi hem ekonomistler hem de yatırımcılar tarafından merak konusu olurken, doların karşında yer alan, Euro, Sterlin’in akıbeti araştırma konusu oldu. Dolar, Euro ve Sterlin ile ilgili bilgiler işte sizlerle...Dolar, Euro ve Sterlin kuru ne kadar oldu?Yükseliş eğilimine devam eden dolar/TL, yüzde 0,1 üzerinde artış ile birlikte 27,74 seviyelerinde işlem görürken, Dolar/TL, yeni güne de değerine değer katarak, yüzde 0,2 yükseliş ile birlikte 27,80 seviyelerini gördü. Yüzde 0,8 artış ile birlikte günü 106,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, yatay bir seyirle ilerlerken, avro/dolar paritesi yüzde 0,2 yükseliş ile birlikte, 1,0550’den işlem görmeye başladı.

Analistlerden Ekonomik Süreç ile İlgili Veriler

Analistlerden ekonomik süreç ile ilgili veriler tek tek gelmeye başladı. Doların ısrarlı yükselişi hem ekonomistler hem de yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde oluşması sonucunda, FED, gelecek dönemler içerisinde, politikalara ilişkin belirsizliklerin artması ve aynı zamanda da İsrail-Filistin arasında yaşanan gerginlik, daha geniş bir alana yayılabileceği endişesi uzmanlar tarafından beklentiler arasında yer alırken, varlık fiyatlarında yaşanan hareketliğinin artığı bilgisi verildi.

Doların Yükselişi ve Nedenleri

Hem yatırımcıların hem de ekosistemlerin tarafından odak noktası olan dolar piyasalardaki gelişmelerin etkisi ile yükselişe geçti. Dolar TL bazında 27,7280 seviyesine kadar yükselerek en yüksek seviyesini görmesi gündeme bomba gibi düştü. Doların yükselişi genel olarak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler bağlı olarak değişkenlik gösterebildiği gibi, şuanda yükselme nedeni ise yüksek oranda ABD yetkilileri tarafından açıklanan veriler ve aynı zamanda da Federal Reserve (Fed) yetkililerinin veri açıklamaları doların yükselmesine neden oldu.