Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolar Kuru İçin Yeni Bir Operasyon Mu Geliyor?

Dolar kuru denilince akla gelen ilk ekonomistlerden birisi olan Selçuk Geçer, hükümetin hızla yükselen dolar kurunu frenlemek için yeni bir operasyon üzerinde çalıştığını söyledi. Geçer'in açıklamasına göre, hükümet bankada döviz hesabı olanlara yeni bir vergi üzerinde çalışıyor.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 17:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dolar Kuru İçin Yeni Bir Operasyon Mu Geliyor?

Dolar Kuru İçin Yeni Bir Operasyon Mu Geliyor?

Dolar kuru denilince akla gelen ilk ekonomistlerden birisi olan Selçuk Geçer, yaptığı son yorumla dikkatleri yeniden üzerine topladı. Dolar kuru için iddialı çıkışları ile bilinen ünlü ekonomist, bu kez hükümetin hızla yükselen dolar kurunu frenlemek için yeni bir operasyon üzerinde çalıştığını söyledi.

Geçer'in açıklamasına göre, hükümet bankada döviz hesabı olanlara yeni bir vergi üzerinde çalışıyor. Hükümet bu sayede dolar hesaplarının çözülmesini ve kurun kendi kendine geriye gelmesini planlıyor. İşte detaylar. Selçuk Geçer'in o açıklamaları…

Döviz hesabı olan vatandaşlar için önemli bilgilere paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Geçer,şu ifadeleri aktardı: “Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takım hatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar.”