Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolandırıcılar, Ahmet Uzun'u Faizsiz Kredi Vaadiyle Dolandırdı

Gebze'de yaşayan Ahmet Uzun, kendisini banka müşteri temsilcisi olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından faizsiz kredi vaadiyle dolandırıldı. Uzun'un hesabından 85 bin TL çekilen dolandırma olayı savcılığa bildirildi.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 16:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dolandırıcılar, Ahmet Uzun'u Faizsiz Kredi Vaadiyle Dolandırdı

Olayın Detayları

Olay, 25 Ağustos tarihinde Gebze’de meydana geldi. Yüzde 49 duyma kaybı bulunan Ahmet Uzun’u (59) sabit hat üzerinden arayan bir şahıs, kendisini banka müşteri temsilcisi olarak tanıtarak faizsiz kredi verdiklerini söyledi. Bu duruma inanan Uzun, faizsiz kredi imkanından yararlanmak istediğini belirtti. Kendisine gönderilen mesajlara onay veren Uzun'un hesabından 85 bin TL kredi çekildi. Sonradan dolandırıldığını anlayan Uzun, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Ahmet Uzun'un Anlatımı

Ahmet Uzun, dolandırıcıların kendisini arayarak 20 binin üzerinde faizsiz kredi verdiklerini söylediklerini belirtti. Uzun, dolandırıcının kendisine gönderdiği maili onayladığını ve parayı banka hesabına yatıracağını söylediğini ifade etti. Ancak daha sonra dolandırıldığını anlayan Uzun, bankaya haber verdi ancak işleme el konulamadı.

Dikkatli Olunması Gereken Noktalar

Ahmet Uzun, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bankadan aradıklarını söyleseler dahi banka dışından gelen telefon numaralarına karşılık verilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, dolandırıcıların genellikle yaşlı kesimleri hedef aldığını ve bu tür olaylara karşı önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.