Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Doğal Yöntemlerle Pürüzsüz Bir Cilt İçin Öneriler

Genetik, hormonlar, hava kirliliği gibi pek çok faktör cildin kusursuz görünümünü bozabilir. Fakat düzenli bir cilt temizliği ve doğal yöntemlerle, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Sağlıklı beslenme, peeling yapma, güneş koruması gibi yöntemlerle cildinizi koruyabilir ve bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 20:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Doğal Yöntemlerle Pürüzsüz Bir Cilt İçin Öneriler

Genetik, Hormonlar ve Hava Kirliliği

Genetik, hormonlar, hava kirliliği gibi pek çok faktör cildin kusursuz görünümünü bozabilir. Fakat canınızı sıkmaya hiç gerek yok! Düzenli bir cilt temizliği ile birlikte uygulanacak doğal yöntemlerle cildinizdeki pürüzlere 'Elveda.' diyebilirsiniz. İşte o öneriler...

Sağlıklı Bir Beslenme Düzeni Edinin

Cilt sağlığı beslenme düzeniyle doğrudan ilişkili. İşlenmiş ve rafine şeker içeren gıdalardan uzak durmak bu noktada çok önemli. Bu besinler yüksek tuz oranları ve koruyucular vasıtasıyla cilt dokusunda bozulmalara neden olabiliyor. Bunlar yerine keten tohumu, chia tohumu, ceviz, deniz yosunu gibi omega-3 açısından zengin gıdaları ve taze meyve sebze gibi yiyecekleri diyetinize eklemek cilt sağlığınıza katkı sağlayabilir. İhtiyacınız olan günlük su tüketim miktarının altına düşmemek de cildinizin nemli kalmasını sağlayacak en önemli etkenlerden.

Peeling Yapın

Haftada bir gün düzenli olarak uygulayacağınız peeling sayesinde cildinizdeki ölü derilerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Ölü derilerden kurtulmanız cildinizin taptaze görünmesini sağlar. Peeling işlemi cildinizi kurutabileceği için işlemden sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız. İşte peeling için kullanabileceğiniz bazı doğal karışımlar...

Yumurta Beyazı ve Bal Peelingi

Sarısından ayırdığınız yumurta beyazına bir çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüze elde ettiğiniz karışımı uygulayıp 15 dakika bekleyin ve ılık su ile durulayın.

Kahve Peelingi

Eşit miktarda kahve telvesi ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın. Hafif masaj hareketleri ile cildinize 1 dakika kadar masaj yaptıktan sonra yüzünüzü su ile durulayabilirsiniz.

Cildinizi Güneşten Koruyun

Güneş tüm dünyaya hayat veren en önemli enerji kaynağı olsa da cildinizi korumadan güneş altında uzun saatler geçirmek ciddi cilt problemlerine yol açabilir. Güneşten kaynaklanabilecek cilt lekeleri kalıcı deformasyonlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden yüksek faktörlü bir güneş koruyucu ile güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumalısınız.

BONUS: Günün sonunda makyajınızı temizleyecek enerjinizin kalmaması son derece anlaşılır. Ama makyaj temizliği ve sonrasında detaylı bir yüz temizliği cildinizde oluşabilecek sivilce, akne gibi faktörleri en aza indirebilir.