Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Doğal Sinek Kovucular ve Sıcak Hava Şartlarına Karşı Önlemler

Sivrisineklerden kurtulmanın kimyasal yolları da vardır, ancak bunlar da sağlığa zarar verebilir. Bu nedenle, evde hazırlanabilecek doğal sinek kovucular popülerlik kazanmaktadır. Sıcak hava şartlarına karşı önlem almak için dışarı çıkanların ve evde kalanların farklı yöntemler uygulamaları gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 16:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Doğal Sinek Kovucular ve Sıcak Hava Şartlarına Karşı Önlemler

Doğal Sinek Kovucular

Sivrisinekler, yaz aylarında ortaya çıkan, sağlığa zarar verebilecek küçük canlılardır. Kan emme alışkanlıkları ile bilinirler ve soktuklarında bazı hastalıkların taşınmasına neden olabilirler. Sadece sağlığa zarar vermekle kalmaz, uyurken çıkardıkları seslerle rahatsız ederler. Sivrisineklerden kurtulmanın kimyasal yolları da vardır, ancak bunlar da sağlığa zarar verebilir. Bu nedenle, evde hazırlanabilecek doğal sinek kovucular popülerlik kazanmaktadır. Sivrisineklerin vücuda verdikleri zararlar hafif bir kızarıklıkla başlayabilir, ancak bazı durumlarda şişme ve iltihap oluşabilir. Bu yüzden, kimyasal ürünler kullanmak yerine evde doğal sinek kovucu yapmanın yollarını araştırdık. Doğal yöntemler, hem cildi hem de genel sağlığı korurken sivrisinekleri uzak tutabilir.

Sıcak Hava Şartlarına Karşı Önlemler

Türkiye, bilinen adıyla El Nino tarafından etkilenen sıcak hava dalgasının pençesine düştü. İstanbul başta olmak üzere, milyonlarca insan sıcak havadan kaçmak adına dışarıya akın etti. Ancak bu durum herkes için aynı olmadı. Kronik hastalığı bulunan bazı insanlar için güneş altında olmak sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden dışarı çıkmak zorunda kalanların sıcak hava şartlarına karşı önlem almaları gerekmektedir. Evde kalmayı tercih edenler için ise serinlemenin yolu klimalardan geçiyor. Ancak klimaların kapasitesi bazen yetersiz kalabiliyor. İşte bu noktada, klimaların performansını artırmanın yolları devreye giriyor.