Doğal Şeker İhtiyacını Karşılayan Gıdalar

Kan şekerini dengelemek adına doğal gıdaları beslenme alışkanlıklarına eklemek önemlidir. Narenciye, yaban mersini, avokado, kivi ve nar gibi meyveler hem şeker ihtiyacını karşılar hem de sağlıklı bileşenlerle doludur. Ayrıca, kızılcık, kayısı, şeftali, kavun ve yaban mersini gibi meyveler de düşük şekerli ve sağlıklı seçeneklerdir.

Doğal Şeker İhtiyacını Karşılayan Gıdalar

Kan şekerini dengelemek adına bazen şekerli gıdalar tüketmek gerekir.

Ancak çoğumuz bu durumu yanlış anlar ve yapay şeker içeren kek, şerbetli tatlı ve hatta direkt şeker tüketiriz. Bunun yerine doğal gıdaları beslenme alışkanlıklarınıza eklediğinizde daha sağlıklı bir yaşamın kapısını aralayabilirsiniz.

İşte şeker kaynağı ve potasyum ihtiyacını karşılayan doğal gıdalar:

Narenciye: Narenciye ya da daha bilindik ismi ile turunçgiller ol miktarda şeker içerdiği düşünülse de yalnızca tatlı meyvelerdirler. İçerdikleri şeker asitleri ise sağlıklı şeker asididir. Bu da hem kandaki iltihabı temizleyen hem de vücudun şeker ve C vitamini ihtiyacını karşılayan gıdalar olmalarını sağlıyor.

Yaban mersini: Güçlü bir potasyum ve magnezyum kaynağı olan yaban mersini, şeker oranı düşük ve antioksidan oranı yüksek bir gıdadır. Aynı zamanda lif ve probiyotik bakımından zengin olan yaban mersinini beslenme alışkanlıkları içerisinde tercih edebilirsiniz. Bu şekilde şeker krizini ertelerken bir yandan bağırsak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Avokado: Sağlıklı bir yağ kaynağı olan avokado aynı zamanda yüksek miktarda lif ve protein içermektedir. Tadı o kadar şekerli gelmeyecek olsa da aynı zamanda hem yağ, hem protein hem de şeker ihtiyacınızı karşılayacak olan avokadoyu beslenme alışkanlıklarınıza dahil edebilirsiniz.

-

Kivi: Çoğu zaman ekşi tadı ile ağızları sulandıran kivi de şeker ihtiyacını karşılamak için mükemmel bir seçim olacaktır. İçerdiği sağlıklı şeker asitlerinin yanı sıra kivi yüksek miktarda antioksidan içeren güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Kiviyi beslenme alışkanlıklarınıza ekleyerek şeker ihtiyacını giderirken bağışıklığınızı da güçlendirebilirsiniz.

Nar: Düşük şeker oranına rağmen tatlı bir aroması olan nar, kansere karşı yardımcı olan antioksidanları barındırır. İçerdiği polifenoller sayesinde bağışıklığı güçlendiren nar aynı zamanda kalp dostu bir gıdadır. Narı beslenme alışkanlıkları içerisinde dahil ettiğinizde şeker ihtiyacınızı karşılarken vücudunuzu korumaya almanız da mümkündür.

Tatlı bir şeyler yemek isteyenler bu meyvelerden deneyebilir!

Hem baldan tatlı hem de kalp dostu! Bu meyveler, tatlılıklarını doğal şekerlerden alır ve aynı zamanda lif, vitaminler ve antioksidanlar gibi sağlıklı bileşenlerle doludur. İşte kan şekerinizi yükseltmeyen ve tatlı bir zevk sunan bazı meyveler...

  1. Nar

    Salatalarınızı, yoğurtlu parfelerinizi ve mezelerinizi cömert bir avuç nar tanesiyle zenginleştirebilirsiniz.

  2. Kızılcık

    Antioksidan dolu olan kızılcıkları tatlılarınıza, smoothielerinize veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

  3. Kayısı

    Ancak kuru kayısı atıştırmayı seviyorsanız kaç tane yediğinize dikkat edin. Kurutulmuş meyveler çok daha fazla şekere sahip olma eğilimindedir.

  4. Avokado

    Avokado, özellikle de hemen hemen her şeye ekleyebileceğiniz için, hafta boyunca tezgahınızda bulundurabileceğiniz harika, düşük şekerli bir seçenektir.

  5. Şeftali

  6. Kavun

  7. Kivi

    Kivi de harika bir antioksidan ve C vitamini kaynağıdır ve lif de içerir.

  8. Yaban mersini

    Ayrıca bağırsak sağlığı için mükemmel olan potasyum, magnezyum, C ve K vitaminleri, lif ve prebiyotiklerle yüklüdürler.

  9. Narenciye

    Bu nedenle mümkün olduğunda şişelenmiş meyve suyu yerine her zaman taze sıkılmış meyve suyunu tercih etmek sizin için daha iyi olabilir. Bu meyveler aynı zamanda C vitamini açısından da yüksektir ve hatta kandaki iltihabı azaltabilir.