Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dönence Dizisi Rüzgar Karakteri ve Aspergen Sendromu

Kanal D'nin yeni dizisi Dönence'de Rüzgar karakterini Doğa Karakaş canlandırmaktadır. Aspergen sendromu, otizm spektrum bozukluğunun bir çeşididir ve sosyalleşebilme iletişim kurabilme yeteneklerini sınırlayan bir bozukluktur. Aspergen sendromunun belirtileri arasında sosyal becerilerde zorluk yaşama, tek konuya aşırı ilgi gösterme ve değişikliğe uyum sağlamada güçlük bulunur. Aspergen sendromunun tedavisi için sosyal beceri eğitimleri, konuşma ve dil terapileri, bilişsel davranışçı terapi ve ilaç tedavisi gibi yöntemler kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 20:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dönence Dizisi Rüzgar Karakteri ve Aspergen Sendromu

Dönence Dizisi Rüzgar Karakteri

Kanal D'nin yeni dizisi Dönence'de Rüzgar karakterini Doğa Karakaş canlandırmaktadır. Rüzgar, 17 yaşında özel gereksinimi olan bir gençtir. Sempatik ve sıcakkanlı oluşuyla kasaba halkının gözdesidir.

Aspergen Sendromu

Aspergen sendromu, otizm spektrum bozukluğunun bir çeşididir. Sosyalleşebilme ve etkili iletişim kurabilme yeteneklerini sınırlayan bir bozukluktur. Bu sendroma sahip olan kişiler dar ilgi alanlarına sahip olup, katı rutinler ve tekrarlayan davranışlar sergilerler.

Aspergen Sendromu Belirtileri

- Sosyal becerilerde zorluk yaşama

- Tek konuya aşırı ilgi gösterme

- Göz teması kuramama

- Sosyal mesajları anlama güçlüğü

- Yalnız vakit geçirmek isteme

- Değişikliğe uyum sağlamada güçlük

Aspergen Sendromu Tedavisi

Aspergen sendromunun kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak sosyal beceri eğitimleri, konuşma ve dil terapileri, bilişsel davranışçı terapi ve ilaç tedavisi gibi yöntemlerle çocuğun yaşamı kolaylaştırılabilir ve iyileşme sağlanabilir.