Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dönence Dizisi: Gülce'nin Hayat Mücadelesi

Gülce'nin Asperger sendromlu bir genç kız olarak hayat mücadelesi, Dönence dizisi ile farkındalık yaratıyor.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 12:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dönence Dizisi: Gülce'nin Hayat Mücadelesi

Günümüz dizi ve filmlerinden farklı bir farkındalık projesi

Günümüz dizi ve filmlerinden çok farklı bir farkındalık projesi olması beni kendine çekmesine yetti aslında. Gülce’nin hayatın zorlukları karşısında mücadelesi herkese cesaret ve umut verecek.

Gülce karakteri: Asperger sendromlu bir genç kız

Gülce, 17 yaşında genç bir kız. Asperger sendromlu olması hayatı onun için çok zor hale getiriyor. Duygu belirtileri, sevgi dili gibi şeylerin ne olduğunu, nasıl hissettirdiğini bilmiyor. Çevresine yeteri kadar ilgili olamıyor. Kendisine dokunulmasından, yüksek sesten rahatsız oluyor. Bunlar krizlerini tetikliyor. Ablasını çok seviyor fakat ona hissettiremediği için bu konuda bir çatışmaları var. Ablasına özeniyor, onun yaptığı şeyleri yapmak istiyor, çünkü o da bir genç kız...

Asperger karakterine hazırlık

Öncelikle çevremde hiç Asperger’e sahip birey olmadığından bu karakter benim için ekstra zordu. 3 haftalık bir çalışma sürecimiz oldu. Başta gerçekten zorlandım. Bir sürü video izledim ve çok çalıştım. Ayrıca ekipçe Tohum Otizm Vakfı’nı ziyaret ettik. Oradaki bireylerle sohbet etmek bana çok iyi geldi ve ilham oldu.

Foça'da çekimler ve enerji

Foça genel olarak tüm ekibin enerjisini ve çalışma verimini çok arttırdı. Olduğumuz yer ve ortam moral için çok önemli tabii ki... Hepimiz çok mutluyuz bulunduğumuz ortamdan. Foça’ya bayılıyoruz...

Umutlu bir proje: Dönence'nin ödül umudu

Benim için çok keyifli ve gurur verici bir deneyim. Umarım biz de o ödül yollarına gireriz. Biz umutluyuz.

Sanatın dışında müzikle uğraşmak

Set dışında müzik ile uğraşıyorum, bağlama ve ukulele çalıyorum. Kendi çapımda coverler yapıyorum. Hayatımın her alanında sanatla ilgili olmak çok güzel. Son birkaç aydır yoğun tempodayım. Bir müzikalde rol alıyorum. 1923 Kurtuluş Savaşı ve farklı temaları baz alan bir müzikal. 100 kişilik dev bir kadroyuz. Gelmenizi tavsiye ederim.