Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Şiddet Tepkisi

Genç Sağlık Sendikası, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 18:16
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 18:16

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Şiddet Tepkisi

Diyarbakır'da Şiddet Olaylarına Karşı Ses Yükseliyor

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik darp olayını sert bir dille kınadı.

Olayın İç Yüzü

Böçkün'ün yaptığı açıklamaya göre, sabah saat 05:30'da, Nöroloji Yoğun Bakım ünitesinde yaklaşık 8 aydır tedavi gören bir hastanın vefatı sonrasında, hasta yakınları iki hemşire, bir temizlik personeli ve bir güvenlik görevlisini darbetti.

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Tehdit Altında

Ahmet Böçkün, sağlık çalışanlarının büyük bir hassasiyetle görevlerini yerine getirdiklerini, ancak bu tür şiddet olaylarıyla karşılaşmanın endişe verici olduğunu vurguladı. Sağlık alanında yaşanan şiddetin son bulabilmesi için cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirtti.

Böçkün, " Sağlık çalışanları insan hayatı için büyük bir özveriyle çalışıyor, ancak karşılaştıkları bu tür saldırılar onları derinden etkiliyor. Bu duruma artık bir son verilmesi gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi...

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darbedilmesini kınadı. Olayın yaşandığı yere ait bir görsel paylaşıldı.