Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Çağrı

Ali Erbaş, Gazze'deki soykırıma son vermek için Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ses Getiren Açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Gazze üzerindeki saldırılarına yönelik önemli mesajlar verdi. Erbaş, tüm Müslümanların güçlerini birleştirerek bu zulme son vermeleri gerektiğini ifade etti.

Açıklamalarının Ardından Kazakistan'da Toplantılar

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi'nin 5. toplantısı için Kazakistan’ın başkenti Astana'da bulunan Erbaş, gazetecilere özel açıklamalarda bulundu. Bu toplantının işbirliği çalışmalarına zemin hazırladığını söyleyen Erbaş, Kazakistan’da Diyanet İşleri Başkanları ile bir araya geldiklerini belirtti.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Erbaş, "Dünyada yaklaşık 2 milyar Müslüman bulunuyor. Bizler, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini arzuluyoruz." diyerek birlik vurgusunu önemine dikkat çekti.

Gazze'deki Duruma Dikkat Çekti

Son bir yıldır Gazze'de yaşanan katliama dikkat çeken Erbaş, "İşgalcilerin soykırımını lanetliyorum. Bu soykırımın bir an önce sona ermesi ve Filistinli Müslümanların özgürlüğüne kavuşması için bütün Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerektiğini buradan bir kez daha ifade ediyorum." diyerek duruma karşı acil bir harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.