
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Öğrencilere Önemli Mesajlar
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya'dan gelen 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerini kabul etti. Bu kabul sırasında, İslam medeniyetinin temellerinin okumaya ve yazmaya dayandığını vurguladı.
Okumak ve Yazmak Üzerine Vurgulamalar
Erbaş, "Bizim medeniyetimizin çocuklarının elinden kitap ve kalem düşmemeli. Çünkü medeniyetimizin temeli okumaya, öğrenmeye, öğretmeye, kitaba, kaleme dayanıyor" diye konuştu.
Erbaş, İslam'ın ilk vahiylerinin önemli mesajlarına da değinerek, "Birinci inen sure biliyorsunuz Alak Suresi'dir; 'Yaratan Rabb’inin adıyla oku.' Nüzul sırasına göre ikinci inen sure de Kalem Suresi'dir. Yani birincide 'oku', ikincide 'yaz' diyor" ifadelerini kullandı.
İyi İnsan Yetiştirme Amacı
Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicret ettikten sonra açtığı mektebi hatırlatan Erbaş, geçmişte yetişen alimlerin, uzak bölgelere okullar açtığını belirtti. İyi bir insan yetiştirme amacıyla dinin önemine değinen Erbaş, "Bizim yaratılışımızın sebebi de iyi insan olmaktır" dedi.
Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanı en güzel şekilde yarattığını vurgulayarak, ibadetlerin bu güzelliği korumak için bir araç olduğunu kaydetti. İbadetlerin amacının, insanların iyi ve güzel bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.
Son olarak, Erbaş, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya'dan gelen 9'uncu ve 10'uncu sınıfta okuyan 17 öğrenciyi Başkanlıkta kabul etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya'dan gelen 9'uncu ve 10'uncu sınıfta okuyan 17 öğrenciyi Başkanlıkta kabul etti.