Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İyilik Haftası'nın Duyurusunu Yaptı

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, basın temsilcileriyle iftarda buluşarak İyilik Haftası'nı duyurdu.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 21:51
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 21:51

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İyilik Haftası'nın Duyurusunu Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Önemli Açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, basın kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleştirilen bu etkinlikte, Erbaş önemli açıklamalarda bulundu.

İyilik Haftası Kutlamaları Başlıyor

Erbaş, her yıl 13-20 Mart tarihleri arasında İyilik Haftası kutlanacağını duyurdu. Bu haftanın, toplumsal farkındalığı artırmayı ve iyiliği yaymayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Etkisi

Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 50. kuruluş yılını kutladığını ve ülke genelinde 1003 şubesi ile bu vakfın iyiliği yayma çabalarına dikkat çekti. Ayrıca, 114 farklı ülkede 3,500 öğrenciye eğitim desteği sağlandığını, bugüne kadar 11,000 öğrencinin mezun edildiğini ifade etti.

Yurt Dışı ve Yurt İçi Faaliyetler

Erbaş, yurt dışında 2,500 din görevlisiyle sahih dini bilginin yayılmasına çalıştıklarını vurguladı. Yurt içinde ise 150,000 din görevlisi ile 90,000 cami ve 30,000 Kur'an kursunda hizmet verdiklerini açıkladı.

İyilik ve Aile Yılı Mesajı

Erbaş, iyiliğin toplumsal hayatta çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'deki bütün kurumlar bir hafta boyunca bir yıla yayılacak iyiliklerle ilgili bir farkındalık oluşturursa, basınımızın yardımlarıyla bunun faydalı olacağını düşünüyorum." dedi. Bu yılın Aile Yılı ilan edildiğini anımsatan Erbaş, ülke genelinde 502 aile ve dini rehberlik merkeziyle hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Erbaş programda konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Erbaş programda konuşma yaptı.