Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop'ta Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Ali Erbaş, Sinop'ta din görevlileriyle yaptığı toplantıda İslam'ın güzelliklerini vurguladı ve gençlere örnek olunması gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 08:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 08:59

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop'ta Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, din görevlileriyle bir araya geldi.

Yüce İdeal ve Adanmışlık Vurgusu

Programda konuşan Erbaş, "En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır. Bu manada yüce dinimiz İslam'a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimiz." dedi.

Kur'an Kurslarının Önemi

Erbaş, yaz Kur'an kurslarının önemine değinerek, "Çocuklar küçük yaşlarda sizlerden öğrendiklerini asla unutmazlar. Eğer onların kalplerine İslam’ın güzelliklerinden birkaç hususu bile aktarabilirseniz, bu sizin kurtuluşunuza vesile olur." ifadesini kullandı.

Cami ve Kur'an Kurslarının Açıklığı

Din görevlilerinin, gençleri ve aileleri İslam'ın güzellikleriyle buluşturması gerektiğinin altını çizen Erbaş, cami ve Kur'an kurslarının herkese açık olduğunu belirtti.

İhlas ve Samimiyetin Önemi

Erbaş, din görevliliğinde ihlas, samimiyet ve aşkın olmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Bunlar hocalara çok yakışıyor. Din samimiyettir, aşk ve heyecan... Aşk, heyecan kalmadıysa muvaffak olamayız. Aşkımızı ve heyecanımızı asla kaybetmeyelim." şeklinde konuştu.

İslam'ı Tebliğ Etme Sorumluluğu

Din görevlilerinin, çağın ve dünyanın öğretmenleri olduğunu ifade eden Erbaş, şunları ekledi: "En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır. Bu uğurda adanmışlık ruhuyla çalışmak en büyük bahtiyarlığımızdır. Çalışmalarımızın meyvelerini görmek en büyük heyecan kaynağımızdır."