Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan görüştü. Toplantıda İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceği duyuruldu. Fidan, Gazze'deki çatışmalara ve İsrail'in şiddet politikasına net bir mesaj verdi. Abdullahiyan ise savaşın devam etmesi halinde bölgenin koşullarının kontrolden çıkacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi

Toplantının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceğini duyuran Hakan Fidan, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların durdurulmasına yönelik atılması gereken adımlardan da bahsetti.

İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Geliyor

Bakan Fidan, "İran Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini belirtti. Hakkaniyetli davranmayı esas edindiklerini söyledi. Ukrayna ve Filistin için ayrı tutum olmamalı" dedi.

İsrail'e Net Mesaj

Fidan, İsrail-Filistin çatışmalarına değinerek, Gazze'deki trajedinin en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti. Saldırıları tasvip etmediklerini dile getirdi ve İsrail'in şiddet yoluyla güvenlik tesis edemeyeceğini anlaması gerektiğini vurguladı.

Bölgesel Gelişmeler

Toplantıda diğer bölgesel gelişmelerin de ele alındığı belirtildi. Irak'ın daha istikrarlı bir süreç gözlemlediği ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanı: Savaş Durmazsa Bölgenin Koşulları Kontrolden Çıkacak

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Gazze'deki durumun ana gündem maddesi olduğunu belirtti. Savaşın yayılmaması için bölge çapında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Gazze'deki saldırıları destekleyen ülkelerin İsrail ürünlerini boykot etmesi gerektiğini söyledi.