Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dikkat! Mide Yanması Kanser Belirtisi Olabilir

Kanser, sıradan bir durum sandığınız gündelik problemlerle kendini göstermeye çalışıyor olabilir. İşte kanser belirtisi olabilecek birtakım durumlar...

Yayın Tarihi: 01.10.2023 12:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dikkat! Mide Yanması Kanser Belirtisi Olabilir

Beklenmeyen Kilo Kaybı

Aniden ve açıklanamayan bir şekilde yaşanan kilo kaybı, kanserin belirtileri arasındadır. Ani iştah kaybı veya tam tersi sürekli yaşanan açlık hissi kanser belirtisi olabilir.

Cilt Sorunları

Ciltte geçmeyen yaralar, vücutta aniden ortaya çıkan benler cilt kanseri habercisi olabilir.

Ağrı

Kanser, genellikle vücudun çeşitli bölgelerinde ağrıya neden olabilir. Bu ağrının oluştuğu bölge, kanser türüne göre değişir. Özellikle ilerlemiş evrelerde, ağrının şiddeti artar.

Mide Yanması

Özellikle mide veya yemek borusu kanseri gibi sindirim sistemi kanserleri, ilerleyen evrelerinde mide yanması gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bu nedenle, sürekli veya şiddetli mide yanması yaşıyorsanız, özellikle diğer belirtiler de eşlik ediyorsa, derhal bir uzmana danışmanızda fayda var.

Halsizlik

Sürekli yorgun hissetme, halsizlik ve enerji eksikliği gibi belirtiler kanser belirtisi olabilir. Gün içinde sebepsiz yere aniden yoruluyorsanız, geçmeyen halsizliğiniz varsa ve sürekli hasta gibi hissediyorsanız bir doktora danışmanızda fayda var.

İdrar ve Dışkıda Değişim

İdrar renginde veya dışkı meydana gelen değişiklikler, idrar yaparken ağrı hissetmek veya zorlanmak, kanser belirtisi olabilir.

Ses Kısıklığı

Gırtlak kanseri gibi bazı kanser türleri, ses kısıklığına neden olabilir.

Solunum Problemleri

Kanser, akciğerlerde veya solunum yollarında sorunlara yol açabilir. Bu da öksürük, nefes darlığı veya kanlı balgam gibi belirtiler doğurabilir.