Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dijital Dönüşümde Öğretmenler İçin Yeni Fırsat: 1000 Öğretmene Eğitim Verilecek

Dijital Öğretmenler projesi ile Türkiye genelinde 1000 öğretmene dijital yetkinlik kazandırılacak.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:14
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:14

Dijital Dönüşümde Öğretmenler İçin Yeni Fırsat: 1000 Öğretmene Eğitim Verilecek

Dijital Öğretmenler Projesi Başlatıldı

ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle yürütülen "Dijital Öğretmenler" projesi, öğretmenlerin dijital yetkinliklerini artırmayı ve dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamak amacıyla yeniden başlatıldı. Proje, öğretmenlerin ve öğrencilerin dijitalleşme sürecine katılımını destekliyor.

Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 2020 yılında hayata geçirilen projeye yaklaşık 8 bin öğretmen katıldı. Yeni dönemde ise 1000 öğretmene 5 hafta sürecek kapsamlı bir eğitim verilecek. Türkiye’nin dört bir yanından ilkokul ve ortaokul öğretmenleri 8 Eylül’e kadar projeye internet sitesi üzerinden başvuru yapabilir.

Kimler Başvurabilir?

"Dijital Öğretmenler" projesine başvuracak öğretmenlerin temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları yeterli. Proje, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemeyi ve hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını sağlamayı hedefliyor.

Projenin Fazları ve Eğitim İçerikleri

Proje, iki fazdan oluşuyor. Birinci faz, Eylül-Kasım ayları arasında gerçekleştirilerek 1000 öğretmene dijital vatandaşlık ve güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım, eleştirel düşünme ve ölçme değerlendirme gibi modüllerden oluşacak 5 haftalık çevrim içi eğitim sunulacak.

Yapay Zeka Araçları ve İkinci Faz Eğitimleri

Eğitimlerde, öğretmenlere öğrenme süreçlerini geliştiren yapay zeka araçları da tanıtılacak. Birinci fazı başarıyla tamamlayan 1000 öğretmenden 100’ü başarı sırasına göre ikinci faz eğitimlerine katılacak. Bu aşamada ise sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları eğitimi verilecek.

Dijital Öğretmenler projesi, sadece öğretmenleri değil, Türkiye'nin dijital dönüşümüne de önemli katkılarda bulunmayı amaçlıyor. Projenin sağladığı fırsatlarla, öğretmenlerin ilerici eğitim yöntemlerini benimsemesi teşvik edilecektir.