Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diego Godin Futbol Kariyerini Noktaladı

Arjantin Birinci Futbol Ligi takımı Velez Sarsfield'da oynayan 37 yaşındaki Uruguaylı stoper Diego Godin, aktif kariyerini noktaladı. Godin, sosyal medya hesaplarından "Zamanı geldi. Teşekkürler futbol." notuyla paylaştığı videoyla emeklilik kararını duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 08:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Diego Godin Futbol Kariyerini Noktaladı

Arjantin Birinci Futbol Ligi takımı Velez Sarsfield'da oynayan 37 yaşındaki Uruguaylı stoper Diego Godin, aktif kariyerini noktaladı.

Godin, sosyal medya hesaplarından "Zamanı geldi. Teşekkürler futbol." notuyla paylaştığı videoyla emeklilik kararını duyurdu.

Uruguay Milli Takımı formasını en fazla (161 kez) giyen futbolcu unvanının sahibi Godin, kariyeri boyunca Atletico Madrid, Inter, Villarreal gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde top koşturdu.

2010'dan 2019'a kadar oynadığı Atletico Madrid'de 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Godin, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda birer, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, UEFA Süper Kupası'nda da 3 şampiyonluk elde etti.

Godin, milli formayla ise 2011 Kupa Amerika'da mutlu sona ulaştı.

Duygusal Veda

Avrupa'nın dev takımlarında forma giyen Godin, futbola veda ettiğini sosyal medyadan paylaştığı gönderiyle duyurdu. Çocukluk günlerinden başlayan kariyerinden kesitler içeren görsellerle süslenen sosyal medya gönderisiyle duygusal bir veda mesajı paylaştı.

Ne Zaman Dönecek?

37 yaşındaki Godín, birkaç gün önce Arjantin'in en iyi liginde sezonun sonuncusu olan Huracán ile karşılaşmasının profesyonel olarak oynadığı son maç olacağını duyurmuştu. Maçtan sonra ESPN'ye yaptığı açıklamada, "20 yıllık kariyer, 5 yaşımdan beri top oynayıp kendimden vazgeçtiğimden beri, bunlar üzüntü gözyaşları değil, kendimi sonuna kadar verdiğim için mutluluk ve gönül rahatlığı, rahatlamanın gözyaşları..." dedi.

Kulüp düzeyinde toplam 627 maça çıkan defans oyuncusu şunları ekledi: "Olduğum yer, fedakarlık ve çabaya, büyük bir tutkuyla oynamaya ve kendimi takım arkadaşlarıma ve kulübe tüm bedenimle ve ruhumla vermeye dayalıydı. Yanımda götürdüğüm şey, içimde iyi bir insan olma mirasımdır."

Kariyerine ülkesinde başlayan stoper, 2007 yazında Nacional'den geldiği Villarreal'de İspanyol futboluna adım attı. 2010 yılında Atlético de Madrid'e imza atarken Diego Pablo Simeone gelene kadar takımında niteliklerini göstermeye başladı.

Villarreal, Inter ve Atletico Madrid gibi takımlarda forma giyen Diego Godin, uzun bir süre Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da transfer gündeminde yer aldı.