Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DHMİ Memur Alımı Başvuruları Başladı: İşte Şartlar ve Detaylar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Teftiş Kurulu Genel Müdürlüğü'ne katılmak üzere memur alımı yapacak. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Yayın Tarihi: 19.10.2023 14:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

DHMİ Memur Alımı Başvuruları Başladı: İşte Şartlar ve Detaylar

Bu alanlardan mezun olanlara müjde! Hemen DHMİ’ye başvurun…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) memur alımı için kolları sıvadı. Alımlarla alakalı ilk açıklama geldi. DHMİ memur alımı şartları haberimizde. DHMİ, Teftiş Kurulu Genel Müdürlüğü'ne katılmak üzere aktif olarak memur alımı yapıyor. DHMİ Memur alımına ilişkin son duyuru, halihazırda başlamış olan başvuru süreci hakkında önemli bilgiler sunmaktadır. Şimdi memur alım sayısına ve diğer detaylara göz atalım.

DHMİ KAÇ MEMUR ALACAK?

DHMİ, Genel İdari Hizmetler sınıfında 8. sınıf düzeyinde istihdam edilmek üzere beş Müfettiş Yardımcısı aramaktadır. Aşağıda alımı yapılacak personelde aranan vasıflar bulunmaktadır.

Alınacak iki kişinin üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ekonomi, İşletme veya ilgili bir alanda diploma sahibi olması gerekiyor.

Bir kişi üniversitelerin Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme veya Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmalıdır.

Bir kişi üniversitelerin Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmalıdır.

Bir kişi ise üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmalıdır.

Bu pozisyonlarda başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip yüksek nitelikli adaylar aranıyor. Burada belirtilen nitelikleri karşılıyorsanız, başvurmakta geç kalmayın.

DHMİ MEMUR ALIM KOŞULLARI

DHMİ’de memur alım süreci dün itibari ile başlamıştır. İlgilenen adayların başvurularını 16 Ekim - 27 Ekim 2023 tarihleri arasında elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde belirtilen belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS sınavının P48 veya P3 kategorisinden en az 80 puan almış olmak, ayrılan kontenjanlara göre ilgili lisans programlarından mezun olmak ve 35 yaşın altında olmak yer almaktadır. Başvuruların 16 Ekim - 27 Ekim 2023 tarihleri arasında belirlenen başvuru süresi boyunca sadece elektronik ortamda kabul edileceğini bir kez daha belirtelim. Bahsi geçen koşulları karşılıyorsanız açılan kadrolara hemen başvurabilirsiniz.