Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Devlet Kullanmadığı Ticarileri Satışa Koydu

Devlet, kullanmadığı ticari araçları satışa çıkardı. Fiat Fiorino, Ford Connect ve Fiat Doblo gibi araçlar uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Bu satışlar e-ihale sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca, sigara, benzin ve motorine zam geleceği haberleri de gündemde. Sigaraya 10 TL, benzin ve motorine 4 TL zam yapılması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 13.08.2023 11:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Devlet Kullanmadığı Ticarileri Satışa Koydu

Devlet Kullanmadığı Ticarileri Satışa Koydu!

Fiat Fiorino, Ford Connect, Fiat Doblo yarı fiyatına satışta. Sistem üzerinden duyurulan satış ilanları vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ticari olarak görülen birçok araç yine sistem üzerinden uygun fiyatlara ilana koyuldu. Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak satışı gerçekleştirilen gümrük araçları birçok kişinin uygun fiyatlara araç almak için kullandığı sistem olarak bilinmekte. Son dönemde enflasyon dalgalanmaları nedeniyle araç firmaları tarafından her ay birden fazla zam duyuruluyor.

Yapılan zamlar nedeniyle ihtiyacına yönelik aracı alamayan vatandaşlar e-ihale sistemine yönelmiş durumda. Sistem üzerinden duyurulan birçok araç uygun fiyatlara satılmasıyla biliniyor. Vatandaşlar sisteme üye olarak tüm araçlar için teklif verebiliyor.

Ticari Araçların Satışı Duyuruldu

E-ihale sistemi üzerinden duyurulan yeni ilanlara göre; Ford Connect, Fiat Doblo ve Fiat Fiorino otomobillerinin satışı yapılacak. Sistem üzerinden duyurulan bu satışlar ihale usulüne uygun olarak satılacak. Vatandaşlar araçların detaylarını merak etmeye başladı.

Ford Connect

Ihale sistemi üzerinden duyurulan Ford Connect'in güncel fiyatı 270 bin TL olarak belirlenmiş durumda. 2012 model olan aracın bilir kişi tarafından hazırlanan raporuna göre ise hasar durumu yüzde 10 olarak belirtilmiş.

Fiat Doblo ve Fiat Fiorino

Ihale sistemi üzerinden duyurulan diğer iki ticari araç ise piyasada en sevilen ve uygun araç olarak görülen Fiat'ın Doblo ve Fiorino modelleri olmakta. Fiat Doblo'nun başlangıç bedeli 114 bin TL olarak belirtilirken Fiat Fiorino'nun ise başlangıç bedeli 315 bin TL olmakta.

Ticaret Bakanlığı'nın satışa sunduğu bu araçların tüm detaylarına ulaşabilmek için e-ihale sistemine giriş yapabilirsiniz. Araçlar için belirlenen teminat tutarını sisteme yatırarak resmi olarak araçlara teklif verebilirsiniz.

Araç Teslimi Nasıl Gerçekleşiyor?

Ödeme işlemi aşamasında onayladığınız satış şartnamesinin ıslak imzalı bir örneği satışı yapan birime iadeli taahhütlü posta ya da elden ulaştırılmadan teslim işlemlerine başlanmaz. Satış şartnamesinin ihaleyi yapan birime ulaştıktan sonra, teslim evrakları posta yoluyla ya da talep etmeniz halinde elden tarafınıza teslim edilecektir. Teslim evrakları ile başvurmanız halinde aracı veya eşyayı bulunduğu yerden size bildirilen süre içerisinde teslim alabilirsiniz. Teslim süresi geçtikten sonra araç veya eşya teslim edilemez.

Sigaraya 10 TL, Benzin ve Motorine 4 TL Zam Şoku!

Devasa ÖTV zamları kapıda! Sigaraya 10 TL, benzin ve motorine 4’der TL zam geleceği belirtilirken otomobil, cep telefonu ve beyaz eşyaya devasa zamların geleceği belirtildi. Zamların ne zaman geleceğini belirten Açıkel, zamlar konusunda ‘’uçuşa geçiyoruz, kemerlerinizi bağlayın''.. Gün olmuyor ki herhangi bir şeye o gün zam gelmesin. 200 gram ekmek 7,5 TL’ye, simit ve poğaça 10 TL’ye yükselirken; akaryakıt başta olmak üzere A’dan Z’ye tüm tüketim ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Ama bu gelen zamların önümüzdeki günlerde bir çığ misali çok daha büyük oranlarda karşımıza çıkacağı belirtildi.

Eski TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel Halktv ekranlarında devasa zamların geleceğini duyurdu. Akaryakıttan otomobile, cep telefonundan beyaz eşyaya, sigara ve alkolden diğer tüketim ürünlerine devasa ÖTV zamların geleceğini belirten Açıkel, bu yeni ÖTV zamlarının ne zaman geleceğini duyurdu.

Sigaraya 5 TL ile 10 TL arasında, 40 TL’ye yaklaşan benzin ve motorine 4 TL zam geleceğinin haberini veren Açıkel, Ankara kulislerinden bu gelecek olan zamlara ilişkin edindiği bilgileri aktardı. Gelecek zamların büyüklüğüne dikkat çekmek isteyen Ekrem Açıkel, ‘’uçuşa geçiyoruz, kemerlerinizi bağlayın’’ dedi.

Bu gelecek olan devasa ÖTV zamların Ağustos ayı içerisinde geleceğini belirten Açıkel, ‘’eğer vatandaşın lehine yeni bir ekonomi reformu yapılmazsa otomobile, akaryakıta, alkollü ve alkolsüz içeceklere, beyaz eşyaya, cep telefonuna ve otomobil fiyatlarına vergi zamları geliyor’’ dedi.