Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Devlet Korumasındaki 15 Bin Çocuk Aile Ortamında Büyüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, devlet korumasındaki çocukların aile ortamında büyümelerini sağlıyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 10:25
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 10:25

Devlet Korumasındaki 15 Bin Çocuk Aile Ortamında Büyüyor

Devlet Himayesindeki Çocuklar İçin Aile Ortamı Yaratılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mevcut hizmetlerle devlet korumasındaki 15 bin çocuğun sağlıklı bir aile ortamında büyütüldüğünü açıkladı.

Çocuk Evleri ve Yuva Modelleri

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, toplam olarak 1185 çocuk evi, 115 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evi ile bu çocuklara destek sağlandığını ifade etti. Çocukların öz aileleri ile birlikte büyümelerinin sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini ancak bu mümkün olmadığında farklı aile odaklı hizmetler sunduklarını belirtti.

Eski Yuva Anlayışına Son Verildi

Göktaş, aile ortamına uygun yeni sosyal hizmet modellerinin uygulandığını ve eski koğuş tipi yapıların yerine, aile sıcaklığını hissedebilecekleri ev tipi sosyal hizmet birimlerinin inşa edildiğini söyledi. Bu dönüşümle birlikte, bakım personeli sayısında da büyük bir iyileşme sağlandığını vurguladı.

Personel Eğitimi ve Kalitesi

Bakan Göktaş, ayrıca çocukların bakımını üstlenen personelin, psikoloji, çocuk gelişimi ve sosyal hizmet gibi alanlarda uzmanlaşmış kişilerden oluştuğunu ifade etti. Personel niteliğinden ödün vermeden, sürekli eğitim programları ile desteklendiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal hizmetlerin çocukların üstün yararı gözetilerek yürütüldüğünü ve çocukların karşılaştıkları zorlukları aşmaları için gerekli imkanların sağlandığını belirtti.