Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi İle Emekliler ve Asgari Ücretliler Rahatlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarının ardından emekliler ve asgari ücretliler için önemli bir haber geliyor. Erdoğan'ın müjdesi, devlet destekli bir borç kapatma kredisi paketi oldu. Bu krediler, 50.000 TL'ye kadar ve en fazla 36 aylık vadeli olarak sunuluyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 21:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi İle Emekliler ve Asgari Ücretliler Rahatlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarının ardından emekliler ve asgari ücretliler için önemli bir haber geliyor. Erdoğan'ın müjdesi, devlet destekli bir borç kapatma kredisi paketi oldu.

Borç Kapatma Kredisi Şartları

Bu krediler, 50.000 TL'ye kadar ve en fazla 36 aylık vadeli olarak sunuluyor. 50.000 TL üzeri krediler içinse, borçlular 24 aylık bir ödeme planı hazırlayabiliyorlar. Emekliler ve asgari ücretliler, kredi kullanmak istediklerinde, emekli maaşlarını Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank üzerinden almaları gerekiyor. Sigortalı çalışanlara ise, 12 aylık sigorta geçmişi olanlar için kredi veriliyor.

Borç Kapatma Kredisi Başvuru Süreci

Borç transfer kredisi için, bankaların resmi internet siteleri üzerinden başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Bankaların genel müdürlükleri, borç kapatma kredisi başvuru formunu dolduran vatandaşların T.C. kimlik numaralarını inceleyecek ve diğer bankalardaki tüm borçları tek bir kredi altında birleştireceklerdir. Bankalar, düşük faiz oranlarıyla işlem yaparken, ilk taksit ödemesi için 90 gün kadar erteleme imkanı da sunacaklar.

Yeni Karar ile Borcu Olanlara Devlet Desteği

Son dakika gelişmeleri arasında TBMM'den duyurulan yeni bir karar yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, borcu olan vatandaşlara devlet desteği ile kredi imkanı sunacak. Bu önemli haber, 10.000 TL ve üzerinde borcu olan kişiler için umut oldu. Kamu bankaları aracılığıyla sunulacak kredilerde, vade süresi en fazla 36 ay olacak.

Faizsiz Kredi İmkanları

Eğer faizsiz bir kredi almak isterseniz, bu durumda katılım bankalarına yönelebilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, faizsiz kredi hizmetleri sunmaktadır.