Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dev Fast Food Zincirinde Skandal: Müşterilere Çöpten Çıkardığı Patatesleri Sattı

ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki bir fast food zincirinde müdür yardımcısının müşterilere çöpten çıkardığı patatesleri sattığı ortaya çıktı. Jamie Major, işten çıkarıldı ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 12:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dev Fast Food Zincirinde Skandal: Müşterilere Çöpten Çıkardığı Patatesleri Sattı

Dev Fast Food Zincirinde Skandal: Müşterilere Çöpten Çıkardığı Patatesleri Sattı

ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki tüm dünyada zincir restoranı olan hamburgecinin şubesinde müdür yardımcısı Jamie Major, müşterilere çöpten çıkardığı patatesleri sattığı iddialarından sonra firma tarafından işten çıkarıldı. New York Post'un haberine göre, 9 Temmuz'da Union Polis Teşkilatı polisleri, şikayet üzerine Güney Carolina'daki Burger King'e gitti.

Burger King çalışanlarına bağıran ve hakaret eden iki kadın, polisin sakinleşme çağrılarına uymadıkları için gözaltına alındı. Ancak daha sonra Burger King Genel Merkezi polisi arayarak, çalışanları Major'ın, müşterilere çöpten çıkardığı patatesleri sattığını bildirdi. Gözaltına alınan Major, 20 bin dolar kefaleti ödendikten sonra serbest bırakıldı.

İşten çıkarıldı Burger King, New York Post'a yaptığı yeni açıklamada ise Major'ın yerel yönetim tarafından işten çıkarıldığını ve söz konusu olayı kınadıklarını belirtti. Burger King'in şirket temsilcisi, iddiaların markanın kaliteli ürün ve hizmet sunma anlayışına ters olduğunu kaydetti. Suçlamalar kanıtlanırsa, Major 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

ABD’nin Florida eyaletinde 1954 yılında açılan ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede on binlerce şubesi bulunan fast food zincirinde yaşanan bir rezalet uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Şirketin Güney Carolina’daki bir şubesinde müdür yardımcısı olarak çalışan bir kadın, müşterilerine çöpten çıkardığı patates kızartmasını servis ettiği için gözaltın alındı. Müşterinin şikayeti üzerine olay büyürken 39 yaşındaki müdür yardımcısı Jaime Christine Major gözaltına alındı.

ÇÖPTEN ÇIKARDIĞININ ÜZERİNE TAZELERİ KOYDU

Major’un çöpten çıkardığı patates kızartmasını nasıl servis ettiğini anlatan görgü tanıkları, “Çöpten çıkardığı patates kızartmalarını tezgaha koydu daha sonra üzerine taze yapılmış patates kızartmalarını koydu ve bunları da servis etti” dedi.

Müşterilerle kavga eden Major gözaltına alınırken, eğer suçlu bulunması durumunda Major’un 20 yıl hapis cezası alabileceği belirtildi. Fast food zincirinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.