Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Destek Miktarı 1.500 TL'ye Çıkarıldı! Bakandan Son Dakika Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yerli ve milli tohum kullanımının, çiftçileri kuraklık etkilerinden koruduğunu belirtti. Bu yıl, bölgedeki ayçiçeği üreticileri için destek miktarını ton başına 1500 lira olarak güncellediklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 20:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Destek Miktarı 1.500 TL'ye Çıkarıldı! Bakandan Son Dakika Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yerli ve milli tohum kullanımının, çiftçileri kuraklık etkilerinden koruduğunu belirtti.

Bu yıl, bölgedeki ayçiçeği üreticileri için destek miktarını ton başına 1500 lira olarak güncellediklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yılın kuraklık koşullarının yerli ve milli tohum eken çiftçiler üzerinde daha az olumsuz etki yarattığını belirtti.

Yumaklı, bu durumu bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıkladı ve özellikle Trakya bölgesindeki çiftçilerin bu yıl kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı yaşadığını vurguladı.

Trakya'da Kuraklık Alarmı: Ayçiçeği Üretiminde %40 Verim Kaybı

Yumaklı, iklim değişikliği nedeniyle bu yıl yaşanan kuraklığın, Trakya bölgesindeki ayçiçeği üreticilerini olumsuz etkilediğini ve yaklaşık %40 verim kaybı yaşandığını söyledi.

Bakan, yapılan çalışma ve tespitler sonucunda bölgedeki ayçiçeği üreticilerine ton başına 1500 lira olarak yeniden belirlenen destek sağladıklarını hatırlattı.

Yerli ve Milli Tohumların Kuraklık Direnci

Bakan Yumaklı, kuraklık koşullarının yanı sıra, üreticilerin uygulamalarının da verim üzerinde etkili olduğunu belirtti. "Özellikle yerli ve milli tohumlarımızda kuraklıkla alakalı dirençlerin daha yüksek olduğunu, bu sayede verim kayıplarının kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu söyleyebilirim," dedi.

Yumaklı, yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla ekim yapılan alanlarda kuraklığın etkisinin çok az olduğunu ve bu tür tohumların kullanımını artırmak için il tarım ve orman müdürlükleri aracılığıyla gerekli çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

Bakanlık'tan Üreticilere Destek Sözü

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimin ve üreticinin önündeki engelleri aşmak, üreticiye destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak bu tür zorluklarla başa çıkmak ve üreticilere destek olmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.