Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Deprem Bölgesinde Vatandaşların Mağduriyetini Fırsata Çevirmeye Çalışan Vurguncular Hakkında İnceleme Başlatıldı

Deprem bölgesindeki vatandaşların mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışan vurguncular hakkında Rekabet Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. Şikayetlerin artması üzerine çimento ve hazır beton sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların birlikte fiyat tespit ettiği şüphesiyle ön inceleme yapılmaktadır. Rekabet Kurulu, fırsatçılara göz açtırmamak için kararlı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 06.10.2023 08:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Deprem Bölgesinde Vatandaşların Mağduriyetini Fırsata Çevirmeye Çalışan Vurguncular Hakkında İnceleme Başlatıldı

Rekabet Kurulu Soruşturması

Rekabet Kurulu, deprem bölgesindeki 11 ilde 46 hazır beton firmasının birlikte fiyat tespit ettiği şüphesiyle ön inceleme yapıyor. Soruşturmalar çimento, gıda, temizlik ürünleri gibi diğer sektörlere de sıçrayacak. Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, 'Deprem bölgesinde iki haftadır karargah kurduk. Fırsatçılara göz açtırmamakta kararlıyız' dedi.

Şikayetler Artıyor

Kuruma son dönemde Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman gibi depremden etkilenen illerden özellikle çimento ve hazır beton sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarla ilgili şikayetler yağmaya başladı. Firmaların aralarında anlaşarak fiyatları birlikte belirledikleri, kendi aralarında müşteri ve bölge paylaşımında bulundukları, bu bölgeler ve müşteriler haricindeki bölgelere mal vermedikleri ya da fahiş fiyat teklif ettikleri yönünde şikayetler artınca düğmeye basıldı.

Rekabet Kurulu'nun Çalışmaları

Rekabet Kurulu, son dönemde birçok sektörde önemli çalışmalara imza atmıştır. Bu çalışmalar arasında inşaat malzemeleri, ilaç, kozmetik, gözlük ve gözlük camı, otobüs biletleri gibi sektörlerde yapılan fiyat manipülasyonlarının önüne geçilmesi ve rekabetin sağlanması yer almaktadır. Ayrıca, yerel arama sitelerinin önünü açmak ve teknoloji şirketlerinin öldürücü devralmalarını engellemek gibi konular da üzerinde durulan konular arasındadır.