Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DEM Parti Vekillerinden Zeydan'ın Cezasına Tepki

DEM Parti milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan'a verilen hapis cezasını hukuksuz buluyor.

Yayın Tarihi: 12.02.2025 21:22
Güncelleme Tarihi: 12.02.2025 21:22

DEM Parti Vekillerinden Zeydan'ın Cezasına Tepki

DEM Parti Vekilleri Hapis Cezasını Eleştirdi

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'a verilen hapis cezasını sert bir dille eleştirdi. Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Zeydan'a yeniden yargılandığı davada 3 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini hatırlatarak, "Kararın hukuksuz olduğunu" savundu.

Halkın İradesinin Yanındayız

Gergerlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın belediye eş başkanlarının, halkın iradesinin yanındayız."

Tepkiler Sürüyor

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, terör örgütü PKK/KCK'nın belediyelerdeki varlığına dair gözaltına alınan 10 kişilik grubun durumuna tepki gösterdi. Beştaş, özellikle Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının gözaltına alınmasının, kent uzlaşısı açısından yanlış bir karar olduğunu belirtti.

Hukuk Garabeti

Abdullah Zeydan'a verilen hapis cezasının bir "hukuk garabeti" olduğunu iddia eden Beştaş, bu durumun demokratik değerlere zarar verdiğini vurguladı.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında...

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulundu.