Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DEM Parti Vekilleri Önemli Konuları Gündeme Taşıdı

DEM Parti milletvekilleri, Rojin Kabaiş'in ölümü ve terör saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:11

DEM Parti Vekilleri Önemli Konuları Gündeme Taşıdı

DEM Parti'den Önemli Açıklamalar

DEM Parti'nin Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin Van Gölü kıyısında bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu dosya 'intihar' denilerek kapatılamaz." belirtti.

Rojin Kabaiş'in Ölümüne İlişkin İncelemeler

Sayyiğit, Meclis'teki basın toplantısında, Rojin’in ailesiyle olan ilişkileri ve kaybolduğu günkü hareketlerinin sorgulanmadığını ifade etti. "Böyle bir vakada, saatler değil, dakikalar kritik. Ailesine bir gün sonra haber verilmesi ve olayın başından itibaren intihar ön kabulüyle yaklaşılması son derece yanlıştır." diyen Sayyiğit, arama çalışmalarının etkin yapılmadığını ve genç kızın bedeninde darp izleri bulunduğunu vurguladı.

Terör Saldırısını Kınama

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak, "Bizim için kabul edilemez bir saldırıdır" dedi. Gergerlioğlu, bölgedeki barışın sağlanması gerektiğini belirtti.

Siyasi Sorunların Çözüm Yolları

Gergerlioğlu, "Kürt meselesinin çözümü adına atılan adımlar sırasında böyle olayların yaşanması son derece manidar. Sıkıntıların çözüme kavuşması için siyaset içinde tartışmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Yenidoğan Soruşturmasına Dikkat Çekti

"Yenidoğan çetesi" soruşturması üzerine konuşan Gergerlioğlu, performans sisteminin yanlış olduğunu, sayıya değil, kaliteye odaklanılması gerektiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı'na ilettiği yazılı soru önergelerine yanıt alamadığını ifade eden Gergerlioğlu, "Eğer sorulara yanıt verilseydi, yüzlerce bebek kurtulabilirdi" dedi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.