Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DeFi Protokolü BarnBridge, SEC Tarafından Soruşturuluyor

DeFi protokolü BarnBridge, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturulmaya başlandı. Protokolün hukuk müşaviri Douglas Park, BarnBridge DAO ve bağlantılı kişilerin soruşturma altında olduğunu bildirdi. SEC'in soruşturması devam ettiği ve halka açık olmadığı için, kamuyla paylaşılacak bilgiler sınırlı olacak. BarnBridge'deki mevcut likidite havuzlarının kapatılması ve protokolle ilgili ürünler üzerindeki tüm çalışmaların durdurulması gerektiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 07.07.2023 22:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

DeFi Protokolü BarnBridge, SEC Tarafından Soruşturuluyor

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü BarnBridge projesinin ekip üyeleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturulmaya başlandı.

BarnBridge, Aave veya Compound gibi kripto para platformları tarafından sunulan herhangi bir değişken getirinin sabit bir oranla değiştirilmesine olanak tanıyan faiz oranı takasları sunmaktadır. Cuma günü itibariyle 1,2 milyon doların biraz üzerinde kilitli tokena sahip olan protokol, zirvede olduğu dönemde 500 milyon dolara yakın kilitli token'a sahipti.

Barnbridge DAO'nun usulüne uygun olarak seçilmiş hukuk müşaviri Douglas Park, Cuma sabahı bir Discord mesajında 'Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Barnbridge DAO'yu ve DAO ile ilişkili kişileri soruşturduğunu size bildiriyorum' mesajlı bir bilgilendirme yaptı.

Yayınlanan bilgilendirme mesajının ardından BOND token fiyatı %10'un üzerinde değer kaybetti.

Park, 'SEC'in soruşturması devam ettiği ve kamuya açık olmadığı için, kamuya açık olarak paylaşacağım bilgiler sınırlı' diye ekledi.

Park, BarnBridge'deki mevcut likidite havuzlarının kapatılması gerektiğini ve protokolle ilgili ürünler üzerindeki tüm çalışmaların SEC eylemleri göz önüne alındığında durdurulması gerektiğini söyledi. İş gönderen kişilere tazminat ödenmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Soruşturmanın diğer ayrıntıları kamuya açıklanmadı.