Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Darbeci Ateşle Yaralanan Kani Yeşilyurt: 'Hakkımı Helal Etmiyorum'

Kani Yeşilyurt, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde vurulmasını ve FETÖ elebaşı Gülen ile yaşadığı duyguları paylaştı.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 18:25

Darbeci Ateşle Yaralanan Kani Yeşilyurt: 'Hakkımı Helal Etmiyorum'

Kani Yeşilyurt'tan Duygusal Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde darbeci asker tarafından vurulan Kani Yeşilyurt, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e hakkını helal etmediğini ifade etti.

Yaralı Bir Kahraman

Yeşilyurt, "Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Huzuru mahşeri sabırsızlıkla bekliyorum. O gün Rabbimin huzurunda haklarımın tamamını almadan kesinlikle yakasını bırakmayacağım," diyerek sesini yükseltti.

Gülen'in Ölümü ve Vatan Sevgisi

FETÖ liderinin ölümünü değerlendiren Yeşilyurt, bu durumu "mutlu ve güzel bir haber" olarak nitelendirdi. Vatan sevgisinin önemine vurgu yapan Yeşilyurt, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı verdikleri mücadelede ülkenin kurtarıldığını ifade etti.

Yaşadığı Zorluklar

Kani Yeşilyurt, vatan hainlerine karşı mücadelesini sürdürdüğü sırada sol bacağından vurulmuş, bu süreçte büyük acılar çektiğini ve bacağını kaybetme tehlikesiyle karşılaştığını söyledi. 38 gün hastanede yattıktan sonra şu anda bacağını kullanmakta zorluk çektiğini kaydetti. Ancak, yaşadığı süreci değerlendirirken, "İyi ki devletim ve milletim için o gece sokağa çıkmışım, iyi ki yaralanmışım. Keşke şehit olsaydım!" dedi.

Gençlere Önemli Mesajlar

Son olarak gençlere seslenerek devlete sahip çıkma çağrısında bulundu: "Devletimizi kaybedersek, milletimizi de kaybederiz. Devletimize sahip çıkacağız, hiçbir şekilde ona küsmeyeceğiz. Her zaman devletimizle yan yana olacağız."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde vurularak yaralanan Kani Yeşilyurt, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.