Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhuriyet Bayramı'nda Anlamlı Yürüyüş: Ecdadın Yolunda Saygı

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 27.10.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 22:30

Cumhuriyet Bayramı'nda Anlamlı Yürüyüş: Ecdadın Yolunda Saygı

Antalya'da Anlam Dolu Bir Yürüyüş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Antalya'nın Kaş ilçesinde "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" düzenlendi. Bu yürüyüş, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü anmak amacıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüşün Detayları

Kaş Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik, tarihi bir bağlamda; Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarındaki İngiliz uçak gemisi Ben My Chree'nin batırılmasında önemli bir rol oynayan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in bataryalarının katırlarla taşındığı ve o dönem "topçu rotası" olarak bilinen Topçu Dostluk ve Barış Yolu'nde yapıldı. Katılımcılar

Yaklaşık 14 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yürüyüşe birçok önemli isim katıldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, ve Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan gibi protokol üyeleri ile kamu kurumları, siyasi partiler, öğretmenler, öğrenciler ve yerel halk yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşün Sonlanması ve Anma Töreni

Gelibolu mevkisinde başlayan yürüyüş, Kepez Tepesi'nde sona erdi. Yürüyüşün ardından, Limanağzı Koyu'ndan teknelerle hareket eden Vali Şahin ve beraberindeki misafirler, Beş Adalar mevkiinde Meis taarruzu sırasında hayatını kaybeden 37 şehidin anısına denize çelenk bıraktı. Bu anlamlı anma esnasında 37 dalgıç, su altında Türk bayraklarıyla yüzeye çıkarak, şehitlere duyulan saygıyı simgeledi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla...

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve beraberindekiler, Beş adalar mevkisinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehit anısına denize çelenk bıraktı. Bu esnada 37 dalgıç da su altından Türk bayraklarıyla yüzeye çıktı.