Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklaması

Cevdet Yılmaz, yüksek teknoloji destek programının ekonomi üzerindeki etkilerini ve hedeflerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:10
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Yüksek Teknoloji Yatırım Programını Duyurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ekonomik hedeflere ulaşmada atılan adımları ve destek programlarının önemini vurguladı.

Ekonomi Hedefleri ve Nitelikli Yatırımlar

Özellikle tek haneli enflasyon hedefine bağlı kalırken, nitelikli yatırımlara yönelik seçici desteklerle ülkenin ekonomik yapısını güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu ve benzeri programlar, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile eş zamanlı olarak hayata geçirdiğimiz istikrar ve kalkınma çalışmalarının somut yansımalarıdır."

Yüksek Teknoloji Destek Programının Önemi

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 30 milyar dolar tutarındaki yüksek teknoloji destek programının, üretim ve ihracatı artırarak cari açığı düşürme konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Depremle mücadele ve rehabilitasyon çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Yılmaz, 2023-2024 döneminde tahsis edilen kaynaklarının 2 trilyon Türk lirası seviyesinde olduğunu belirtti. Yılmaz, mali disiplin ve bütçe dengesi konusunda aldıkları önlemleri de vurgulayarak, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilir kalkınma için harcamalarını yönlendireceklerini belirtti.