Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı Açıklaması

Cevdet Yılmaz, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı'nı açıkladı. 71 eylem, teknoloji ve ulusal ihtiyaçları hedefliyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:21

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı Açıklaması

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2025 yıllarını kapsayan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi (UYZS) Eylem Planı'nın bugün itibarıyla yayımlanıp uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Kapsamlı Toplantılar ve İşbirlikleri

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye hedefleri doğrultusunda ilgili bakanlıklar, kurumlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile geniş katılımlı bir güncelleme süreci yürüttüklerini belirtti.

71 Eylemden Oluşan Plan

Cevdet Yılmaz, eylem planının 71 madde içerdiğini açıklayarak, "Teknolojik gelişmeler ve ulusal ihtiyaçlar ışığında detaylı toplantılarla hazırladığımız UYZS Eylem Planı bugün itibarıyla uygulamaya girmiştir," dedi.

Önemli Hedefler ve Gelişmeler

Bu eylem planında; Türkçe büyük dil modelinin geliştirilmesi, uluslararası firmalarla işbirliklerinin teşvik edilmesi, yapay zeka girişim ekosisteminin desteği, yetkin iş gücünün artırılması ve yerli yapay zeka uygulamalarının çoğaltılması gibi kritik hedeflerin yer aldığına dikkat çekti.

Devam Eden İzleme ve Güncellemeler

Yılmaz, eylemlerin hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçirilmesini sürekli olarak takip edeceklerini, ayrıca yapay zeka alanındaki gelişmeleri izleyerek tüm paydaşlarla dinamik bir güncellemeye devam edeceklerini vurguladı.

Teşekkür ve İyi Dilekler

Türkiye'nin yapay zeka gelişimine katkı sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi başta olmak üzere destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Yılmaz, eylem planının ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.