Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi'nde İkili Temaslarını Sürdürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi. Görüşmelerde ikili münasebetler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 19:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi'nde İkili Temaslarını Sürdürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür etti.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görevime yeniden seçilmem dolayısıyla aradığınız ve ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turu gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Benim için yeni süreç 5 yıllık bir süreç sizde de seçim hazırlıkları var. Seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Biden ise “5 yıl daha birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

ERDOĞAN'DAN PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşmede ikili münasebetler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

ERDOĞAN MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı görüşme sonrası 'İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Vilnius'ta bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye, NATO müttefiki olduğu İtalya ile güçlü iş birliğini sürdürecek' dedi.

ERDOĞAN-TRUDEAU GÖRÜŞMESİ SONLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı görüşme sonrası 'NATO Zirvesi'ndeki ikili temaslarımıza Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeyle devam ettik. Ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RISHI SUNAK İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşme sonrası Twitter'dan 'Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile ilk yüz yüze görüşmemizi NATO Liderler Zirvesi vesilesiyle Vilnius'ta gerçekleştirdik. Müttefiklerimizle yakın iş birliği içerisinde ittifakımıza katkı vermeye devam edeceğiz' dedi.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius'taki zirvede önce Fransa Devlet başkanı Emmanuel Macron'la bir araya geldi.