Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu'ndaki hitabını Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak kitaplaştırdı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 10:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Önemli Çağrıları Kitap Halinde

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki önemli hitabını kitaplaştırdı.

Kitabın İçeriği

Kitap, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanmaktadır. Erdoğan'ın BM Genel Kurulu kürsüsünden tüm dünya ve uluslararası topluma yönelik yapmış olduğu çağrılar, gelecek nesiller için rehberlik sağlaması amacıyla bir araya getirildi.

Erdoğan, konuşmasında "Daha adil bir dünya mümkün" diyerek Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmiş ve birçok ülkede dile getirilmeyen sorunları vurgulamıştır. Gazze'deki katliam ve oradaki insanlara yapılan zulmün sürdüğü sürece Orta Doğu'nun kalıcı barış ve istikrara kavuşmasının olanaksız olduğunu belirterek, acil ateşkesin önemini dile getirmiştir.

Önemli Konulara Dikkat Çekilmesi

Kitapta ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında aşağıdaki konulara da yer verildiği aktarıldı:

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmen tanınması
  • Terör örgütleri arasındaki ayrım yapılmaması
  • Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğu gerçeği
  • Sudan'daki çatışmalar için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği
  • Türkiye'nin Afrikalı ülkelerle dayanışma içinde olma kararlılığı
  • İslamofobiyle mücadelede atılacak adımlar
  • Aile kurumuna yönelik saldırılara karşı alınacak önlemler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi hitabında "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek, uluslararası barış ve güvenliğin yalnızca birkaç ülkenin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini de vurgulamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki hitabı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitaplaştırıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya ve uluslararası topluma, vicdanları acıtan sorunlarla ilgili yaptığı önemli çağrıların gelecek nesillere rehberlik etmesini amaçlıyor.