Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'daki G-20 Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'ne katılarak birçok devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Zirve sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gülümseten bir diyalog yaşandı.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 23:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'daki G-20 Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'ne katıldı.

Yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Erdoğan, ziyareti sırasında çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla kritik görüşmeler gerçekleştirdi.

Macron'dan paylaşım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Erdoğan ile zirvedeki ayaküstü görüşmesine ilişkin gülümseten anları sosyal medya hesabından paylaştı. Macron ile ayaküstü denk gelen Erdoğan'ın, 'Libya hakkında konuşacaktık hani? Gelecektin, gelmedin' sözleri dikkat çekti. Macron ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Gelecektim fakat yurt dışındaydınız. Tamam, geleceğim' diyerek yanıt verdi. Erdoğan, sözlerinin devamında, 'Gel tabi gel. Anlaştık mı?' derken Macron, 'Evet, geleceğim. Kendinize dikkat edin' ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Hindistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 G20 Liderler Zirvesi'ne katıldı.

Zirve kapsamında ülkeyi ve bölgesel gelişmeleri önceleyen diplomasi trafiği yürüten Erdoğan, dünya liderleriyle bir araya geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN İLE EMMANUEL MACRON ARASINDA GÜLÜMSETEN DİYALOG: HANİ GELECEKTİN?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayaküstü denk gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Hani gelecektin, gelmedin' diyerek Macron'a takıldı.

MACRON: GELECEĞİM

Macron ise Başkan Erdoğan'a, 'Libya konusunda konuşmak için gelecektim fakat yurt dışındaydınız. Tamam, geleceğim' diyerek yanıt verdi.

MACRON VİDEOYU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Hindistan'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde bulunan ve dünyanın bir kez daha dikkatini çeken Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'la karşılaştığı sırada aralarında geçen diyalog sosyal medyada gündem olurken, Macron alakalı videoyu resmi hesabı üzerinden paylaştı.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN