Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Filistin'de Soykırım Yapmış Bir Suçlunun BM'de Yer Alması Utançtır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılan Netanyahu'yu eleştirdi ve Filistin'deki insani krize dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:05
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Filistin'de Soykırım Yapmış Bir Suçlunun BM'de Yer Alması Utançtır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmasını eleştirerek, "Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun BM çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir" dedi.

BM Genel Kurulu ve Temaslar

Erdoğan, yoğun bir program geçirdiğini belirterek, 22 Eylül'de düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin geleneksel akşam yemeğine katıldıklarını hatırlattı. Ayrıca, Türk Amerikan İş Konseyi'nin (TAİK) 15. Türkiye Yatırım Konferansı'nda yer aldığını ifade etti.

İkili Ticaret Hedefleri

Türkiye'nin ekonomik hedeflerine dair bilgiler de veren Erdoğan, "Amerika son iki senedir en fazla ihracat yaptığımız ikinci, en fazla ithalat yaptığımız beşinci ülke oldu. İkili ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıl 30 milyar doları aştı" sözlerine yer verdi. Hedeflerinin toplamda 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak olduğunu vurguladı.

BM'nin Rolü ve Reform İhtiyacı

BM Genel Kurulu'na hitap ederken insanlığı güvenli bir geleceğe kavuşturmak için adımlar atılması gerektiğini belirten Erdoğan, mevcut uluslararası sistemin Gazze'deki insani kriz konusunda sınıfta kaldığını ifade etti. Ayrıca, BM'nin reform yapması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "BM, savaşları önleme misyonunu yerine getiremeyen bir yapıya dönüşmüştür" dedi.

Gazze ve Lübnan'daki Durum

Erdoğan, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekerek, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yardımları artırma çağrısında bulundu. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını ise "İsrail, Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyor" şeklinde değerlendirdi.

Son Sözler

Açıklamalarını sürdürerek, "İsrail, BM kararlarına saygı göstermeyen bir devlet konumundadır ve bu, uluslararası toplum için utanç verici bir durumdur" dedi. Erdoğan, tüm bu olayların insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, Türkiye'nin haklı taleplerini savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.