
Erdoğan ve Subianto Resmi Törende Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de bulunan Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu resmi bir törenle karşıladı. Subianto'nun konakladığı otelden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelirken 18 motosikletten oluşan bir koruma ekibi eşlik etti.
Tören Ayrıntıları
Atlı birlikler, konuk Cumhurbaşkanının makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayarak araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan, Subianto’yu külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Tören alanında Erdoğan ve Subianto’nun yerlerini almasının ardından, bando iki ülkenin milli marşlarını çaldı.
Selamlaşma ve Askeri Tören
Subianto, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler yer aldı. Ayrıca, 21 pare top atışı gerçekleştirildi.
Gösteri Uçuşları ve Basın Toplantısı
Türk ve Endonezya bayraklarını taşıyan 3 Gökbey helikopteri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde gösteri uçuşu yaptı. Erdoğan ve Subianto, merdivenlerde iki ülke bayrakları önünde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.
İkili Görüşmeler ve Resmi Akşam Yemeği
İkili ve heyetler arası görüşmelere geçen Erdoğan ve Subianto, görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Ayrıca, Erdoğan, Subianto onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.
Önemli İsimler Törende Yer Aldı
Bu tören sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer önemli isimler de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.