Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Sert Mesajlar ve Balkan Ziyaretinin Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretinin ardından, İsrail'in saldırganlığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 13:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Sert Mesajlar ve Balkan Ziyaretinin Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tarihî Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerle bir araya geldi ve önemli değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in Saldırganlığına Tepki

Erdoğan, "İsrail'in bu saldırganlığı göz ardı edilemez. Biz, istihbarat teşkilatımızla birlikte, İsrail'in Türkiye'ye yönelik atabileceği her adımı kontrol altında tutuyoruz." dedi.

Arnavutluk ve Sırbistan'daki Görüşmeler

Arnavutluk'taki resmi ziyaretinde Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Başbakan Edi Rama ile istişarelerde bulunduklarını aktaran Erdoğan, "FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede kararlılığımızı bir kez daha vurguladık. Ayrıca Tiran'da Namazgah Camii'nin açılışını gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

İkili Anlaşmalar ve Ekonomik Hedefler

Sırbistan'da da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüşen Erdoğan, 11 yeni anlaşma imzalandığını ve ikili ticaretin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. Erdoğan, Türk iş insanlarının Sırbistan'daki yatırımlarının da memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

İç Güvenlik ve Provokasyonlar

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye saldırılarının Türkiye'de de bazı provokasyonlara yol açtığını görüyoruz. Hükümet olarak bu tür tehditlere karşı mücadele ediyoruz." dedi.

Uluslararası İletişim Çabaları

Erdoğan, Gazze'deki soykırım konusundaki video mesajının ardından, uluslararası kamuoyunu harekete geçirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Önemli isimlerden aldığı destek için teşekkür eden Erdoğan, "Bu utancı unutturmamak için iletişimin tüm mecralarını kullanacağız." ifadesini kullandı.

Özetle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalar ile Türkiye'nin dış politikadaki kararlılığını ve iç güvenlik konusundaki hassasiyetini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Uçakta, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan (ayakta sol 4) da yer aldı.