Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! PTT Üzerinden Çocuk Sahibi Olan Ailelere 5000 TL Aylık Destek Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PTT üzerinden çocuk sahibi olan ailelere aylık 5000 TL destek verileceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal yardım ve destek programı kapsamında yapılan bu ödemeler, 4 çocuğa kadar olan ailelere yönelik olarak PTT üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, T.C kimlik numarası ile yapılabilecek ve gelir kriterlerine uygun olmak gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! PTT Üzerinden Çocuk Sahibi Olan Ailelere 5000 TL Aylık Destek Verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! PTT Üzerinden Çocuk Sahibi Olan Ailelere 5000 TL Aylık Destek Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çocuk sahibi olan ailelere PTT üzerinden ödeme müjdesi duyuruldu. Erdoğan çocuklu ailelere özel yeni sosyal yardım müjdesini duyurdu. Bu yardımlar hane başına 5000 TL olarak veriliyor. Ödeme 4 çocuğa kadar olan aileler için PTT üzerinden verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Aile Bakanlığından çocuk sahibi kişilere sosyal yardım ve destek ödemeleri yapılıyor.

Çocuklara yönelik verilen bu yardımlar için bir açıklama daha geldi. PTT üzerinden çocuk sahibi olan kişilere 5000 TL ödeme vereceği duyuruldu. T.C kimlik numarası ile başvurunuzu yaparak aylık verilen bu ödemeden yararlanabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri devam etmekte.

Sürdürülen bu program kapsamında çocuk sahibi ailelere de destek veriliyor. 4 çocuğa kadar olan aileler için farklı miktarlarda sosyal destek ödemesi oluşturuldu. Aile destek paketi ödemesi SED yardımı, eğitim yardımı, kırtasiye yardımı gibi ödemeler bakanlık aracılığıyla çocuk sahibi olan hanelere veriliyor. PTT'den bu yardımı almak için hangi koşulları sağlıyor olmak gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çocuk sahibi aileleri sosyal yardım ödemeleri yapılacak. Ödeme miktarları açıklandı. Bakanlıktan verilen bu ödemeler e-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara sağlanıyor. PTT'ye T.C kimlik kartları ile gidenler ödemeden yararlanıyor. Başvuru koşulları sosyal yardım ve desteklerden yararlanmak isteyenler T.C kimlik numarasına göre başvurularını yapacaklar. Özellikle gelir kriterine uygun olmak da gerekiyor. Gelir kriterleri Aile Bakanlığı tarafından duyuruldu. Hanede yaşayan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması ile o ödeme veriliyor. Çocuklu ailelerin okula giden çocuğu olması şartı da bulunuyor. Kırtasiye yardımı çocuk destek bileşeni gibi ödemeler okula giden çocuklar için sağlanıyor.