Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CrowdStrike: Küresel Yazılım Sorunundan Etkilenen Windows Sistemlerinin Yüzde 97'si Yeniden Çevrimiçi

CrowdStrike, yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin yüzde 97'sinin yeniden çevrimiçi hale geldiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:45
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:45

CrowdStrike: Küresel Yazılım Sorunundan Etkilenen Windows Sistemlerinin Yüzde 97'si Yeniden Çevrimiçi

CrowdStrike'dan Son Gelişmeler

Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren CrowdStrike, son zamanlarda yaşanan küresel yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin %97'sinden fazlasının tekrar çevrimiçi duruma geldiğini açıkladı.

Açıklamanın Detayları

Şirketin yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta Cuma günü ortaya çıkan ve birçok işletmenin sistemlerini etkileyen bu küresel yazılım sorununa dair güncel bilgilerin paylaşıldığı belirtildi. Haftalık bazda yapılan karşılaştırmalara göre; içerik güncellemesine ilişkin sorunlar nedeniyle Windows sistemlerinin büyük bir kısmı yeniden çevrimiçi hale getirilmiş durumda.

Güncellemelerdeki Hatalar

Önceki duyurularda, CrowdStrike’ın güncellemeleri test etmek için kullandığı kalite kontrol aracındaki bir hata nedeniyle, hatalı bir güncellemenin yayımlanmasının söz konusu olduğu ifade edildi. Bu bağlamda, "İçerik doğrulayıcıda yaşanan bir sorun nedeniyle iki şablon örneğinden biri, yanlış içerik verileri içermesine rağmen geçerli sayıldı," denildi.

Microsoft’un Etkileri

Öte yandan, Microsoft'a siber güvenlik hizmetleri sunan CrowdStrike’ın güncellemesi ile Microsoft işletim sistemleri arasında yaşanan bir kopukluğun, farklı sektörlerde yaygın olarak etkili olduğu ve bu durumun Cuma gününden itibaren dünya genelinde pek çok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkilediği bildirildi. Microsoft, bu sorunun 8.5 milyon Windows cihazını etkilediğini tahmin ediyor.