
Çorum Belediyesi'nde Su Altyapısına Yatırım
Çorum Belediyesi, su şebekesi altyapısını güçlendirmek için önemli bir adım attı. 1 milyar lira bütçeli yeni bir terfi istasyonu projesi başlatıldı. Bu yatırım sayesinde, şehrin su arzı daha güvenilir hale gelecek.
İnşaat Çalışmaları Başladı
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İçme Suyu Terfi İstasyonu'nun inşaatı Gülabibey Mahallesi'nde başladı. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, proje alanında incelemelerde bulundu.
Su İsale Hattı Projesi
Aşgın, terfi istasyonunun su alacak 20 kilometrelik isale hattı için de çalışmaların başladığını duyurdu. Bu yeni sistemin devreye girmesiyle, şebekede yaşanabilecek herhangi bir arıza durumunda, kentin yaklaşık yüzde 80'ine su verilebilecek.
Geleceğe Yatırım
Başkan Aşgın, "Çorum’un geleceğine yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan su arıtma istasyonumuzdan buradaki içme suyu terfi istasyonuna yeni hat çekiyoruz. Binlik çelik borularla yaklaşık 20 kilometrelik bir hat döşeyeceğiz. Bu yatırım sayesinde burası hem depo görevi görecek hem de terfi istasyonu olacak. Halihazırda kullandığımız ana isale çelik hatlarımızda oluşabilecek bir arızada şehrin yüzde 80’lik kısmına su verebileceğiz," ifadelerini kullandı.
Çorum Belediyesince, su şebekesinde yaşanacak arıza durumunda kentin yaklaşık yüzde 80'ine su verilmesini sağlayacak 1 milyar lira bütçeli terfi istasyonu çalışmalarının başladığı bildirildi.
Çorum Belediyesince, su şebekesinde yaşanacak arıza durumunda kentin yaklaşık yüzde 80'ine su verilmesini sağlayacak 1 milyar lira bütçeli terfi istasyonu çalışmalarının başladığı bildirildi.