Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Contemporary Istanbul 19. Edisyonu Tersane İstanbul'da Başladı

Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, 14 ülkeden 53 galeri ile sanatseverleri Tersane İstanbul’da buluşturuyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 18:54
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 18:54

Contemporary Istanbul 19. Edisyonu Tersane İstanbul'da Başladı

Contemporary Istanbul’un 19. Edisyonu Tersane İstanbul’da Başladı

Dünyanın dört bir yanından sanat galerilerini, sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiren Contemporary Istanbul’un 19. edisyonu, Tersane İstanbul'da kapılarını açtı. Fuara 14 farklı ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumu katılıyor.

Ön İzleme ve Genel Ziyaret Günleri

Contemporary Istanbul Vakfı tarafından düzenlenen fuar, 19 Ekim’de ön izlemeyle başladı ve 24-27 Ekim tarihleri arasında genel ziyaret günleri düzenlenecek.

İlgi Gören Zilberman Gallery

Zilberman Gallery temsilcisi Ece Ateş, AA muhabirine fuara olan ilginin bu yıl oldukça yoğun olduğunu belirtti. Ateş, yabancı galerilerin artışına dikkat çekerek, "Bu yıl daha fazla yabancı galeri var. Türkiye’nin yanı sıra Berlin ve Miami’de de galerilere sahibiz. Bu sayede uluslararası sanat alanında bir köprü oluşturduğumuzu düşünüyoruz." dedi.

Artan Yabancı Ziyaretçi Sayısı

Ateş, önceki yıla göre yabancı koleksiyonerlerin fuara olan ilgisinin arttığını gözlemlediğini ifade etti.

Dirimart Galeri'den Yeni Ürünler

Dirimart Galeri adına konuşan Levent Özmen, fuarda 30’a yakın sanatçının yeni eserlerini sergilediklerini belirtti. Özmen, sanat profesyonellerinin ve koleksiyonerlerin keyifli sanat sohbetleri yaptığı etkinliğe herkesin davetli olduğunu söyledi.

Antalya'dan Katılımcı Gülden Bostancı

Gülden Bostancı Galeri kurucusu Gülden Bostancı, Antalya'dan fuara katıldıklarını belirtti. Bostancı, "Fuar çok güzel geçiyor. Çok kalabalık ve büyük bir ilgi var. Burada Türkiye'nin her yerinden koleksiyoner ve sanatçılarla tanışıyoruz." şeklinde konuştu.

İspanyolca Konuşulan Ülkelere Odaklanan Konuk Ülke Programı

Bu yılki fuarın konuk ülke programı, İspanyolca konuşulan ülkeler ve Latin Amerika’ya odaklanıyor. Spain & Latin America Focus Section programı kapsamında, Valensiya’dan Jorge Lopez Galeria, Madrid’den Galeria Jose de la Mano, Buenos Aires’ten W-Galeria, Sevilla’dan Berlín Galeria ve Sao Paulo’dan Andrea Rehder Gallery fuarda yer alıyor.

Geleneksel Açık Hava Sergisi

Fuarda ayrıca, Cenevre’deki Sanat ve Tarih Müzesi’nin Direktörü Marc Olivier Wahler’in küratörlüğünde düzenlenen The Yard Açık Hava Sergisi de yer almakta.

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren...

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 19. edisyonu sanatseverlerle buluştu.

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren...

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 19. edisyonu sanatseverlerle buluştu.