Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Como Gölü'nde Zeytin Bahçeleri Görüntülendi

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde bulunan Como Gölü civarında bulunan zeytin bahçeleri görüntülendi. Yüksek enlemde ve Akdeniz habitatının dışında olmasına rağmen, Como Gölü'nün özel mikro iklimi sayesinde zeytin ağaçlarının yetiştirilmesine elverişli hale gelen bölgede, yüksek kaliteli sızma zeytinyağı üretimi yapılabiliyor. Bu bölgede, üretim miktarı bu sene beklentinin altında kalırken İtalya'nın genelinde gerçekleşen düşük hasat sebebiyle zeytinyağı üretiminde düşüş meydana geldi. Merhum Barış Manço'nun Yüzüklerin Efendisi'ndeki Aragorn'a benzetildiği, Gulyabani'nin Supernatural'a benzetildiği Harry Potter'ın ise 'Sezercik Potter' olarak tasarlandığı film kapakları okuyanları güldürdü. İşte o tasarımların tamamı:

Yayın Tarihi: 09.08.2023 19:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Como Gölü'nde Zeytin Bahçeleri Görüntülendi

Como Gölü'nde Zeytin Bahçeleri Görüntülendi

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde bulunan Como Gölü civarında bulunan zeytin bahçeleri görüntülendi.

Yüksek enlemde ve Akdeniz habitatının dışında olmasına rağmen, Como Gölü'nün özel mikro iklimi sayesinde zeytin ağaçlarının yetiştirilmesine elverişli hale gelen bölgede, yüksek kaliteli sızma zeytinyağı üretimi yapılabiliyor.

Bu bölgede, üretim miktarı bu sene beklentinin altında kalırken İtalya'nın genelinde gerçekleşen düşük hasat sebebiyle zeytinyağı üretiminde düşüş meydana geldi.

Merhum Barış Manço'nun Yüzüklerin Efendisi'ndeki Aragorn'a benzetildiği, Gulyabani'nin Supernatural'a benzetildiği Harry Potter'ın ise 'Sezercik Potter' olarak tasarlandığı film kapakları okuyanları güldürdü.

İşte o tasarımların tamamı: