Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çöven Otu ve Kuşburnu Otu: Faydaları ve Kullanım Alanları

Çöven otu, temizleyici özelliği bulunan bir bitkidir ve doğal sabun olarak kullanılır. Tatlılarda ve çaylarda da kullanılan çöven otunun kökleri, şampuanlar ve el sabunları içerisinde de kullanılır. Kuşburnu otu ise bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemi sağlığını destekler ve cilt sağlığını iyileştirir. Çay veya toz halinde tüketilebilir.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 00:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çöven Otu ve Kuşburnu Otu: Faydaları ve Kullanım Alanları

Çöven Otu ve Kullanım Alanları

Kalın kökleri olan odunsu bir bitki olan çöven otu, helvacı kökü veya sabun otu olarak da bilinir. Yüksek oranda temizleyici özelliği bulunduğundan doğal sabun olarak kullanılır. Tahin helvası yapımında da kullanılan çöven otunun kökleri, tatlılarda ve çaylarda da kullanılır. Ayrıca, temizlik sanayiinde şampuanlar, duş jelleri ve el sabunları içerisinde kullanılır.

Kuşburnu Otu ve Faydaları

Kuşburnu otu, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini destekler ve cilt sağlığını iyileştirir. Aynı zamanda kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Kuşburnu otunun çayı da tüketilebilir ve toz halinde kullanılabilir. Ancak, hamilelik sürecinde veya ilaç kullanımı sırasında doktora danışmak önemlidir.