Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çöpünüz ALTIN değerinde! Hurdacılar fellik fellik onu arıyor gramı 1.650 TL değerinde havada kapışılıyor

Birçoğumuzun elinin altında bulunan o eşyalar meğer altın değerindeymiş. Hurdacıların almak için can attığı o eşyanın gramı ise tam 1650 TL... Elektronik eşyaların içerisinde bulunan öyle bir parça var ki onun gramı tam 1650 TL ediyor. Elektronik eşya dendiğinde birçok kişinin aklına sadece televizyon, cep telefonu ve bilgisayar geliyor. Ancak; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, saç kurutma makinesi, elektrikli küçük ev aletleri, kumanda ve ses sistemi gibi cihazlarda altın değerindeki ana kart kullanılıyor. Döviz kurunda yaşanan rekor yükseliş sonrasında elektronik cihazların değeri daha da artarken özellikle de dünyada yaşanan çip krizi bu eşyaları daha da değerli hale getirdi. Elektronik cihaz denildiğinde çoğu kişinin aklına sadece televizyon, cep telefonu ve bilgisayarlar gelirken buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi büyük beyaz eşyaların yanı sıra saç kurutma makinesi, elektrikli küçük mutfak aletleri, kumanda ve ses sistemleri gibi cihazlarda da yüksek

Yayın Tarihi: 10.10.2023 07:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çöpünüz ALTIN değerinde! Hurdacılar fellik fellik onu arıyor gramı 1.650 TL değerinde havada kapışılıyor

Çöpünüz ALTIN değerinde! Hurdacılar fellik fellik onu arıyor gramı 1.650 TL değerinde havada kapışılıyor

Birçoğumuzun elinin altında bulunan o eşyalar meğer altın değerindeymiş. Hurdacıların almak için can attığı o eşyanın gramı ise tam 1650 TL... Binlerce lira vererek aldığımız elektronik eşyaları bir süre sonra ömürleri bitince hemen çöpe atıyoruz. Ancak bu hayatımızın hatası oluyor. Elektronik eşyaların içerisinde bulunan öyle bir parça var ki onun gramı tam 1650 TL ediyor.

TÜM CİHAZLARDA BULUNUYOR

Elektronik eşya dendiğinde birçok kişinin aklına sadece televizyon, cep telefonu ve bilgisayar geliyor. Ancak; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, saç kurutma makinesi, elektrikli küçük ev aletleri, kumanda ve ses sistemi gibi cihazlarda altın değerindeki ana kart kullanılıyor.

HER CİHAZDA VAR ALTIN KULLANILARAK ÜRETİLİYOR! SAKIN ÇÖPE ATMAYIN...

Döviz kurunda yaşanan rekor yükseliş sonrasında elektronik cihazların değeri daha da artarken özellikle de dünyada yaşanan çip krizi bu eşyaları daha da değerli hale getirdi. Elektronik cihaz denildiğinde çoğu kişinin aklına sadece televizyon, cep telefonu ve bilgisayarlar gelirken buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi büyük beyaz eşyaların yanı sıra saç kurutma makinesi, elektrikli küçük mutfak aletleri, kumanda ve ses sistemleri gibi cihazlarda da yüksek miktarda altın içeren alaşım kullanıldığı belirtiliyor.

HURDACILAR UCUZA ALIP SERVET KAZANIYOR! ANAKART NASIL SÖKÜLÜR, EVDE ANAKARTTAN ALTIN ÇIKARMA MÜMKÜN MÜ?

Pek çok kişi söz konusu haberlerin yayılmasının ardından evde altın çıkarma yöntemlerini araştırmaya başlarken anakartların sökülerek toplanması büyük önem taşıyor. Aslında hurdacılar tüm bölümleri ve aksamları ayrı ayrı sattıkları için daha fazla para kazanmaktadır. Örneğin çamaşır makinesi ana kartı ayrı demir hurdası ayrı satılır.

Altının ana karttan ayrılması için ağır kimyasallar kullanılması gerekmekte olup bu nedenle söz konusu işlemin bilmeyen kişiler tarafından yapılması son derece riskli ve tehlikelidir. Ana kartların çöpe atılmadan biriktirilmesi ve bu şekilde geri dönüşüm firmalarına doğrudan satılması ile para kazanılması daha kolaydır. Gram altının 1.650 TL civarında yer aldığını belirten geri dönüşümcüler bu fiyatlar üzerinden vatandaşların topladıkları ana kartları farklı yerlerden fiyat alarak pazarlık usulü satmalarını önermektedir. Yaşadığınız şehirdeki anakart geri dönüşüm firmalarını internet üzerinden de araştırarak bu firmalara ulaşabilirsiniz...