Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çocuklu Ailelere 3.571 TL Verilecek - Ödemeler Son Dakika Duyuruldu

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere yönelik desteklerin devam ettiğini duyurdu. Ödemelerin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmamış olsa da, ekim ayında da önceki aylarda olduğu gibi destek ödemelerinin ay ortasında verilmesi bekleniyor. SED yardımından kimler yararlanabilir, SED yardımı nasıl alınır gibi soruların cevapları da makalede yer alıyor. SED yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı ise e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 19:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çocuklu Ailelere 3.571 TL Verilecek - Ödemeler Son Dakika Duyuruldu

Çocuklu ailelere 3.571 TL verilecek. Ödemeler son dakika duyuruldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik destekleri devam ediyor. Çocuklu aileler için ödenen destek ödemesinin bakanlık tarafından ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. SED yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? SED ödemesi kaç TL? Okulların açılmasının ardından ihtiyaç sahibi ailelere iletilmişti. Ekim ayı ödemelerinin ne zaman iletileceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. İlerleyen süreçte, ödemelerin yapılması durumunda Bakanlık kamuoyuna bilgi verecek. Bu kapsamda, ekim ayında da önceki aylarda olduğu gibi destek ödemelerinin ay ortasında verilmesi bekleniyor.

Çocuk Destek Parası Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri temmuz ayında gerçekleşen artışla ortalama 3571 TL seviyesine yükselmişti. İlerleyen süreçte, ödemelerin yapılması durumunda Bakanlık kamuoyuna bilgi verecek. Bu kapsamda, ekim ayında da önceki aylarda olduğu gibi destek ödemelerinin ay ortasında verilmesi bekleniyor.

SED Yardımından Kimler Yararlanabilir?

  • Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  • Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED Yardımı Sorgulama Ekranı

SED yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor.