Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çocuklarını ve Eşinin Eski Eşini Öldüren Lori Vallow Daybell Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD'de çocuklarını ve eşinin eski eşini öldürmekle suçlanan Lori Vallow Daybell, beş hafta süren yargılamadan sonra jüri üyelerinin yedi saatlik müzakeresi sonucunda suçlu bulundu. Daybell, ülkeyi sarsan davada iki çocuğunu öldürmekten şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. DSÖ'nün küresel tütün salgınıyla ilgili 9. raporunda tütün kullanımının ölümlere yol açtığı ve dünya genelinde tütün kontrol politikalarının uygulanmasıyla bu ölümlerin azalabileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çocuklarını ve Eşinin Eski Eşini Öldüren Lori Vallow Daybell Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırıldı

Çocuklarını ve eşinin eski eşini öldürmekle suçlanan Lori Vallow Daybell, beş hafta süren yargılamadan sonra jüri üyelerinin yedi saatlik müzakeresi sonucunda suçlu bulundu. Daybell, ülkeyi sarsan davada iki çocuğunu öldürmekten şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Daybell, ABD'nin Idaho eyaletinde beş hafta süren yargılamadan sonra jüri üyelerinin yedi saatlik müzakeresi sonucunda suçlu bulundu. Lori Vallow, ülkeyi sarsan davada iki çocuğunu öldürmekten şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Davada iki çocuğun ve kocasının eski eşinin cesedi hayvan mezarlığında bulunmuştu.

Karar, Joshua 'JJ' Vallow (7) ve Tylee Ryan (16) adlı çocukların cesetlerinin Vallow Daybell'in kocasının bahçesinde, bir 'hayvan mezarlığı' yakınında yetkililer tarafından bulunduğu tarihten neredeyse üç yıl sonra verildi. Vallow Daybell, birinci dereceden cinayet suçlamalarıyla, birinci dereceden cinayet işlemeye teşebbüs ve dolandırıcılık yoluyla hırsızlık suçlarından mahkûm edildi.

DSÖ’nün Küresel Tütün Salgınıyla İlgili 9. Raporu Yayımlandı

Tütün kullanıcılarının yaklaşık yarısına yakınının öldüğü belirtilen raporda, “Tütün her yıl 8 milyondan fazla kişiyi öldürüyor. Bunlar arasında pasif olarak sigara dumanına maruz kalan ve 1,3 milyon sigara içmeyen kişi de yer alıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Dünya genelindeki 1,3 milyar tütün kullanıcısının yaklaşık yüzde 80’inin orta ve düşük gelirli ülkelerde yaşadığı kaydedilen açıklamada, 2020’de dünya nüfusunun yüzde 22,3’ünün tütün kullandığı, bu oranın erkeklerde yüzde 36,7 ve kadınlarda ise yüzde 7,8 olduğu belirtildi.

Raporda, dünya nüfusunun yüzde 71’ine tekabül eden 5,6 milyar kişinin, bugün ölümcül tütün kullanımından hayatları kurtarmak için uygulanan en iyi politikalardan en az biriyle korunduğu ve bu rakamın 2007’ye kıyasla 5 kat arttığı vurgulandı.